SZTÁRDZSÚSZ

30 éve ilyenkor Diana miatt vonultak tömegek Budapesten

1990-ben első alkalommal járt nálunk a néhai walesi hercegnő, és az embereket mindenhol lenyűgözte, amerre csak járt.
  • Szerző: The_M

Miközben jelenleg alig van ember Budapest utcáin, kereken 30 évvel ezelőtt óriási tömegek gyűltek össze a város különböző pontjain, hogy láthassák Diana hercegnőt és Károly herceget. A walesi hercegi pár különgépe 1990. május 7-én landolt Ferihegyen, ahol az akkor frissen kinevezett ideiglenes köztársasági elnök, Göncz Árpád és a felesége fogadta őket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

A látogatás óriási jelentőséggel bírt, hiszen az egykori szocialista országok közül Magyarországot választották első úti céljuknak Dianáék, akiknek a házassága már akkoriban sem volt a legboldogabb, de azon kívül, hogy külön szobában aludtak királyi szokásokra hivatkozva, ebből semmit nem érzékeltettek a magyarokkal.

Fotó: Getty Images

Napokon át széles mosollyal az arcukon, mindenkivel kedvesen bánva nézelődtek fővárosunkban. Megtekintették a Várnegyedet, a Szent Koronát, mentek néhány megállót a 2-es villamossal, és a Vásárcsarnokban bevásároltak fokhagymából és pirospaprikából.

Fotó: MTI

Végül egy rövid bugaci kirándulás után indultak tovább. Azok a magyarok, akik személyesen láthatták, a mai napig boldogan emlékeznek Dianára, aki két évvel később újból meglátogatott minket. Károly herceg pedig Erdélyben vett magának egy birtokot, mert nemcsak a tájba szeretett bele, de a magyar embereket is megkedvelte.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?