SZTÁR

Szívszorító fotó, ezt találtuk Somló Tamás sírjánál

Somló Tamás senkivel és semmivel nem helyettesíthető. Az ûr, amit maga után hagyott, betölthetetlen. Két éve ment el a legenda.
  • Szerző: BUSTER

Csütörtökön múlt két éve, hogy gyászba borult az ország a hír hallatán. Elment Somló Tamás, az LGT legendája. Ezen a napon végleg lezárult a magyarországi beatzene sok évtizeden át tartó tündöklésének korszaka. Tamás síremléke azóta zarándokhellyé vált.

A Kozma utcai izraelita temetőben álló sírhely most is tele van az emlékezés köveivel, hiszen a zsidó szokás szerint a virág helyett a sírra helyezett kavicsokkal kell leróni kegyeletünket az elhunyt előtt.

Horváth Charlie havonta egyszer kilátogat Somló Tamás sírjához, ugyanakkor nem telik el úgy nap, hogy ne emlékezne legjobb barátjára.

"Tomi és én majdnem hatvan éven át voltunk elválaszthatatlanok, hiszen mindössze három héttel vagyok nála idősebb. Kilenc éves korunkban találkoztunk először az iskolapadban. Én balett táncos akartam lenni, ő artistának készült, de a zene szeretete az, ami igazán összehozott minket”

- kezdte %%-nak Charlie, aki elárulta, két évvel a halála után is minden nap megszólítja elvesztett barátját.

Erről részletesen a %% napilap szombati számában olvashatsz!

És ezeket olvastad már?