HŰHA

Kaszkadőrlovat tesztel a Balatoni nyár műsorvezetője

Barbi igazi sportolócsaládba született, így természetesen lételeme a mozgás. Igazi szerelme a lovaglás, amit nem is akármilyen módon űz…
  • Szerző: Buster

Somossy Barbi élete maga a kaland, hiszen számára a munka valójában szórakozás, még ha nagyon komolyan is veszi. Ugyanez a szenvedély jellemzi őt akkor is, ha éppen a hobbijának, a lovaglásnak hódol. Barbi a legjobb barátnőjével, a világbajnok öttusázó Gyenesei Lei­lával szeret kilovagolni az Alföldön, ahol egy kaszkadőr barátjuk „csodalovain” vágtázhatnak. A műsorvezető kedvenc hátasa ráadásul nem más, mint Zeusz. Az ébenfekete fríz igazi hollywoodi szuperprodukciókban szerepelt.

„Gyermekkorom óta tudatosan készültem arra, hogy a televízióban dolgozzak. Mindig is vonzott a történetmesélés és az, hogy szócsöve lehessek fontos küldetéseknek. Az egyik legfontosabb missziómnak tartom az állatvédelmet, ami biztosan gyermekkoromban alakult ki. Világéletemben tartoztak a családunkhoz kutyák, macskák és persze lovak, hiszen édesapám régi nemesi család sarja és az összes férfi felmenője huszár volt vagy lovakat tartott. Én versenyszerűen díjugrattam, de mára már csak hobbi maradt számomra a lovaglás, amolyan örök szerelem”

– kezdte lapunknak Somossy Barbi, aki a sport iránti szeretetét a szüleitől örökölte, hiszen édesanyja huszonötszörös magyar bajnok ritmikus sportgimnasztikázó, édesapja pedig Somossy József Európa-bajnok, világkupagyőztes vízilabdázó. A fiatal lány több sportágban is kipróbálta magát kamaszként. Röplabdázott, teniszezett, de végül a lovaglásban találta meg azt a kihívást, amit keresett.

„Azt hiszem, igazi adrenalinfüggő vagyok és bármit is csinálok, abban a kihívást keresem. Tulajdonképpen akkor is önmagammal versenyzek, amikor felvillan a kamerán a piros lámpa és elkezdődik a felvétel vagy az élő adás. Ugyanezt az érzést kerestem a sportokban is és ezt adja ma is a lovaglás. Van egy Lei­lával közös, nagyon kedves kaszkadőr barátunk, aki filmes lovakat képez. Hozzá szoktunk járni lovagolni. Én legtöbbször Zeusz hátán ülök, aki korábban együtt szerepelt Johnny Depp-pel, Henry Cavill-lel és Jamie Foxx-szal is. Ha új trükköt tanul, azt én kipróbálom, már ha nem valami olyasmi, amihez különleges lovastudás szükséges”

– mondta nevetve Barbi, aki ígéri, hogy Zeuszt és a tudását megmutatja majd a Balatoni Nyár nézőinek is.

Most nem ér rá a szerelemre

Somossy Barbi a Kult’30 után idén újoncként mutatkozhat be a tizedik évadát kezdő Balatoni Nyár című magazinműsorban. Barbi maximalista, így természetesen teljes erőbedobással készül arra, hogy megmutassa tehetségét a könnyedebb műfajban is. Ehhez persze áldozatokat is kész hozni, ami jelen esetben nem jelent mást, mint magánéletének a háttérbe szorítását. Barbi és volt férje, Nacsa Olivér tavaly év végén jelentették be szakításukat, a fiatal műsorvezető pedig azóta sem keresi a szerelmet.

„Soha ne mond, hogy soha, de tény, hogy most nincs itt az ideje, hogy az életemben elindítsak egy magánéleti szálat. Szeretnék a munkámra és a karrieremre koncentrálni. Nem tartom magam kimondottan karrierista embernek, de mikor, ha nem most, fiatalon húzzam az igát teljes erőbedobással? Csodálatos barátaim vannak, akik feltöltenek, a magán­életben pedig majd elém sodródik az az ember, aki mellett kiteljesedhet az életem. Nem sürgetem és nem is keresem”

– mondta lapunknak a fiatal műsorvezető, akit június 15-étől heti váltásban láthatnak majd a nézők a Duna Televízió képernyőjén. Műsorvezető partnere a már jól ismert Forró Bence lesz, hiszen az ő korábbi műsorvezetőtársa, Rátonyi Krisztina a szintén újoncként bemutatkozó Fodor Imrével vezeti majd a Balatoni Nyár élő műsorait.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?