Létrehozva: 2019.09.06.

Sikerrel indította a szezont a TV2!

Szeptember 1-jén magabiztos győzelmet aratott a Sztárban Sztár leszek! és az Ázsia Expressz 2 különkiadása, így a TV2 13,3%-os közönségaránnyal vitte a főműsoridőt, az Ázsia Expressz 2 különkiadása pedig a hét legnézettebb műsorának bizonyult a csatornán a 18-59-es korcsoportot vizsgálva.

Augusztus 26-án a TV2 nyári műsorstruktúráját felváltotta a vadonatúj őszi, így a

hétköznap estékre megérkezett az Ázsia Expressz második évada és a Kapd el, ha tudsz! game show.

Az őszi szezon első hetén az Ázsia Expressz 2 hétköznapokon átlagosan 14,2%-os nézői részesedést ért el, amivel 28%-kal felülmúlta az előző 4 hét idősávos átlagát. A Kapd el, ha tudsz! szintén augusztus 26-án, hétfőn este indult és 11,1%-os közönségarányt ért el.

A Sztárban Sztár leszek! erősen nyitott szeptember elsején este,

16%-os közönségaránnyal megnyerte az idősávját csakúgy, mint az Ázsia Expressz 2 különkiadása közvetlenül a Sztárban sztár leszek! után. Szeptember első estéje nem csupán egy szimpla vasárnap este volt, hiszen a Sztárban Sztár leszek! mellett az RTL Klub is ezen az estén indította vadonatúj műsorait. A TV2 13,3%-os SHR-rel vitte a főműsoridőt, az Ázsia Expressz 2 különkiadása pedig a hét legnézettebb műsorának bizonyult a csatornán a 18-59-es korcsoportban.

A Tények Plusz 15,5% átlagos közönségarányt ért el augusztusban, amellyel a

csatorna egyik meghatározó műsorává vált.

A legnézettebb Tények Plusz adás 220 ezres nézőszámmal büszkélkedhet a 18-59 évesek körében. Az összes műsorcímet figyelembe véve, ezzel az epizóddal a Tények Plusz a dobogó harmadik helyét szerezte meg augusztusban. Csak az Ázsia Expressz 2 és a Bezár a bazár! tudta megelőzni a versenyben.

A 18-59-es fő kereskedelmi célcsoportot vizsgálva, augusztusban ismét a TV2 Csoport nyerte a nézettségi versenyt. A csatornacsalád 23,2%-os közönségarányt ért el, ami azt jelenti, hogy átlagosan a tévét nézők közel negyede a TV2 Csoport csatornáit választotta. A 18-59-es célcsoport mellett a 18-49-es korcsoport és a teljes lakosság körében mért adatok tekintetében is stabilnak nevezhető a TV2 Csoport előnye az idei évben, hiszen a kábelportfólió és a csoport szintű adatok tekintetében minden esetben vezet.

A csatornacsaládok sorrendje átrendeződött az idei év során, hiszen a TV2 Csoport a 2016-os portfólióbővítés után először idén márciusban megszerezte az első helyet és azóta minden hónapot megnyert. A TV2 mellett a Mozi+ és a Prime teljesítménye is jelentős. Az előbbi 4,0%-os átlagával a második legnézettebb kábelcsatornának bizonyult a tévés piacon, míg a Prime közvetlenül mögötte a harmadik augusztus hónapban. A Mozi+ legnézettebb műsora A Védelmező című film volt Denzel Washington főszereplésével, amely 7,3%-os közönségarányt ért el a 18-59-es korcsoportot vizsgálva. A Prime legnépszerűbb sorozata a Hawaii Five-O, amely többször is szerepel a legnézettebb műsorok listáján, a legjobb eredménye pedig 4,1%-os közönségarány.

„Bravúros eredménnyel indította a szeptembert a TV2,

vasárnap a Sztárban Sztár leszek! és az Ázsia Expressz 2 különkiadásával maga mögé utasította versenytársait

(18-59-es kereskedelmi célcsoportot vizsgálva), a TV2 Csoport pedig március óta őrzi vezető szerepét minden fontos célcsoportot tekintve (18-49, 18-59, 4+) az egész napot vizsgálva. A TV2 Csoport online látogatottsági adatai is jelentősen növekedtek. Szeptember 1-jén mindössze egy nap alatt 247.636 valós felhasználó kattintott a felületeinkre, ami jóval több, mint konkurensünk teljesítménye. Az elkövetkezendő hetekben ezt a sikeres építkezést folytatjuk tovább a nézői igények figyelembevételével, hogy minél több szórakoztató tartalmat tudjunk kínálni” – mondta Pavel Stantchev, a TV2 Csoport vezérigazgatója.

A TV2 Csoport valós felhasználó adatai nemcsak a szeptember 1-jei napon hoztak jelentős sikert. A TV2 Csoport az elmúlt egy hetet vizsgálva, az Ázsia Expressz 2 indulása óta maga mögé utasította az RTL Magyarországot. Az augusztus 26 – szeptember 1. időszakot tekintve a TV2 Csoport 780 210, míg legnagyobb konkurense 757 926 valós látogatót (RU) tudhat magáénak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

borsonline.hu

Édesapját mentené Galambos Lajos lánya az új szerelmével?

magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

metropol.hu

„Mikes Anna csak egy van” – durván beszóltak Tóth Gabinak

hirtv.hu

A Frizbi interjú után Magyar Péter bejegyzést tett közzé + videó

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

travelo.hu

Íme, a hazai 10 legolcsóbb termálfürdő, ahol elfogadható árakkal várnak

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

SZTÁR

Megható fotó, így öleli kislányát Hosszú Katinka

SZTÁR

A Next Top Model Hungary stylistja: a modellek hibája néha tervezett

SZTÁR

Rúzsa Magdi és Kylie Minouge ugyanolyan ruhában pózol

SZTÁR

Budavári Fülöp szinte mindent megenged a kutyusának

SZTÁR

Gyanús jelek: szövődmények alakultak ki Katalin hercegnénél?

SZTÁR

"Nyafi kukac" - kíméletlen őszinteséggel jellemezte magát Rácz-Gyuricza Dóra

SZTÁR

A TV2 csodás sztárpárjának elváltak útjai