SHOWBIZ

Véget ért számára az Exatlon, megható sorokkal búcsúzott Novák Zalán

A sérülése miatt nem folytathatta a versenyt a Kihívó.
  • Szerző: Ripost

Drámai pillanatoknak lehettek szemtanúi hétfő este az Exatlon Hungary nézői, ugyanis a műsor házigazdája, Palik László bejelentette: Novák Zalán számára véget ért a verseny!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A játékosok jól tudják, hogy közel a döntőhöz egy-egy sérülés könnyen a játék végét jelentheti... A Kihívó korábbi izomszakadása a múlt héten súlyosbodott, emiatt pedig a csütörtöki és a pénteki versenynapokon nem is tudott játszani. Hosszas vizsgálatok után az orvosok úgy ítélték meg, hogy Zalánnak, az egészsége érdekében búcsúznia kell az Exatlontól, és a legjobb férfi versenyzőnek járó 15 millió forintos fődíjtól is. Ám nem csak Zalán veszített, de ezzel a Kihívókat is komoly veszteség érte, ugyanis csapatkapitány nélkül kell folytatniuk a harcot a Bajnokok ellen.

Fotó: Exatlon Hungary / TV2

Bár Zalán számára véget ért a verseny, emelt fővel távozhatott, hiszen mindent megtett a Kihívók sikeréért, ráadásul az eddigi statisztikák alapján ő volt az egyik legesélyesebb férfi versenyző a végső győzelemre is. A Kihívó lapunknak elárulta, egy percig sem fordult meg a fejében, hogy a sérülése miatt feladja a játékot, ezért is érte olyan váratlanul Laci bejelentése.

„A sérülés után kihagytam pár hetet, de utána visszaálltam a játékba. Elég magas a fájdalomküszöböm, így hozzászoktam az ezzel járó fájdalomhoz és játszottam.Tudtam segíteni a csapatot, de folyamatosan éreztem, hogy nincs rendben a lábam teljesen, viszont a feladás gondolata, pláne csapatkapitányként, fel sem merült bennem. Tudtam, hogy a csapatnak szüksége van rám. Az volt a cél, hogy minél több Kihívó juthasson tovább. Sajnos ez lett a vége. Viszont éreztem valahol, hogy ez nem lesz elég a végéig... Ezzel a lábbal nem lehet Exatlont nyerni, hiszen háromnál többet nem igazán bírtam már futni, de mégis váratlanul ért Laci bejelentése„ – kezdte a -nak Zalán, aki többször is kiemelte, hogy számára az volt a legfontosabb a közel öt hónapnyi verseny alatt, hogy minél több Kihívó juthasson a döntőbe. Főként Aduhoz és Dave-hez került igazán közel, szerinte nekik van a legnagyobb szükségük a nyereményre. Ám Dorciról sem feledkezett meg, akit kishúgaként támogatott a játékban, a lányok közül neki szurkol. Nem csoda, hogy Palik László bejelentése után a csapattársai is könnyekben törtek ki.

Fotó: Exatlon Hungary / TV2

A Kihívó elárulta, azért vágott bele az Exatlonba, mert bizonyítani szeretett volna. Úgy tűnik, ez sikerült.

„A szüleimnek szerettem volna ezzel bizonyítani, az öcsém profi focista, kitartott mindig amellett, amit csinálni szeretett volna. Én mindig belekezdtem valamibe, amiben jó voltam, de sosem voltam elég kitartó. Önmagamnak is szerettem volna bizonyítani, hogy megérte az a sok idő, amit a sportra fordítottam az életemben, szinte nap mint nap. Őszinte leszek, úgy jöttem be mint egy beképzelt gyerek, és most úgy léptem ki, hogy felelősséget vállaltam minden egyes szavamért, döntésemért. Felnőttem” – fogalmazott a Kihívó. Zalán bevallása szerint a játék kezdetekor sokszor nem úgy viselkedett a társaival, ahogy kellett volna, azonban ebben is hatalmasat változott.

Egy biztos, a Kihívók nehéz helyzetbe kerültek, hiszen a csapatkapitányuk nélkül kell folytatniuk a versenyt. Ez akár rányomhatja a bélyegét a teljesítményükre is, hiszen hamarosan jön az egyéni játékok szakasza, a héten pedig már két versenyzőnek is búcsúznia kell az Exatlontól.

És ezeket olvastad már?