SHOWBIZ

Tömeghisztéria tört ki Kordáék koncertjén, sokkot kapott az énekes házaspár

Korda György és Balázs Klári először lépett fel a VOLT Fesztiválon, ahol őrjöngő tömeg várta őket.
  • Szerző: Ripost

A 80 éves, de rendkívül fiatalos Korda Györgynek mindössze egy mikrofonállványra és egy székre volt szüksége ahhoz, hogy élete első Volt Fesztivál-os fellépésén olyan varázslatot vigyen véghez, amihez foghatót fesztiválhoz szokott szemmel és füllel is ritkán tapasztalni.

A Balázs Klári oldalán éjszaka, fél tizenkettő körül színpadra lépő Korda már a jelenlétével megbolondította a közönséget, meg sem kellett szólalnia. Ahogy kilépett a takarásból, a koncertre összegyűlt sokezres tömeg ritmusra skandálta: „Gyuri bácsi!, Gyuri bácsi!” Olyan erős hang volt ez, hogy a színpadtól száz méterre álló fesztiválozó – az elmondása szerint – innen tudta meg, hogy a Korda–Balázs Klári duó van már színpadon, mert a zenét nem is hallotta az elképesztő erejű emberi hangorkántól. Nem túlzás azt állítani, hogy egy Fradi–Újpest meccsen lehet hasonló erejű tömeghisztéria.

Az énekes házaspáron látszott, hogy valósággal sokkolta az elképesztő fogadtatás, minden energiájukat beleadták a buliba, és nem tudtak hibázni. Mindegy volt, hogy a Reptér vagy a Mamma-Maria című slágerük csendült fel, a hullámzó tömeg torka szakadtából énekelte velük a dalt.

"Napok óta arról beszélgettünk Gyurival, hogy milyen lesz vajon az első koncertünk a Volton? Úgy tudtuk, hogy ott rockzenét szerető közönség fordul meg, megmondom őszintén, egy picit féltünk attól, hogy mit szólnak majd a mi dalainkhoz" – mondta a Borsnak a koncert utáni reggelen, az utazástól még kicsit fáradtan a telefonba Balázs Klári.

A közönség rácáfolt Klárikáék félelmeire, a húsz­évestől az ötveneseken át mindenki együtt énekelt az előadókkal, akik még ekkor is képesek voltak csavarni egyet a bulin: egy szerelmes összenézést követően egy lágy, erotikus táncot lejtettek egymás karjaiban. Ezen a ponton felrobbant a buli.

"Minden érintésünk frenetikus választ váltott ki a közönségből – még most is alig hisszük el, ami tegnap történt – áradozik tovább Balázs Klári. – Sok fesztiválos fellépésünk volt már, többek között 10–12 alkalommal jártunk a Szigeten, rendszeres vendégei vagyunk a Kampusz Fesztiválnak Debrecenben, és az ország többi egyetemi városában is színpadon vagyunk. A tegnapi sikerünk elmondhatatlan boldogsággal tölt el mindkettőnket. Az em­berek szeretete akkora ajándék az életünkben és a pályánknak, hogy arra szavakat sem találunk. Semmihez sem hasonlító értéke van ennek – mondta Klárika, majd hozzátette: – Nem vesszük természetesnek a sikert, ez nem jár ki mindenkinek. Nagyon megbecsüljük és értékeljük, hogy megtörténik velünk a csoda. Igazi életelixír ez."

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?