SHOWBIZ

Tehetségkutatók sztárjai versenyeznek egymással A Dalban!

A 2016-os Eurovíziós dalválasztó show 30 fellépője közül 18 olyan versenyző, akit valamelyik hazai tehetségkutatóban már megismerhettünk.

A Dal 2016 első elődöntőjében ismét a néző lesz az ötödik zsűritag, a versenydalok alatt otthonról is lehet pontozni a produkciókat. Ám megnehezítheti a szavazást, hogy idén a 30 versenyző közül 18 olyan fellépőnek is szurkolhatunk, aki már feltűnt korábban a képernyőn. Úgy tűnik, hogy a 2016-os Eurovíziós dalválasztó a tehetségkutatók versenye lesz.

Az X-Faktorból hatan kerültek be A Dalba: Benji, Tóth Andi, a By The Way zenekar, Péterffy Lili, Horányi Juli, és Oláh Gergő is az RTL Klub tehetségkutatójának résztvevője volt. A Voice-ban ismerhettük meg Fehérvári Gábor Alfrédot, Gájer Bálintot, Szécsi Böbét, a Fekete Vonat korábbi szárénekesét, Fatimát, Palmer Izsákot, Nikát és Singh Vikit is.

A Megasztár színpadán tűnt fel Gáspár Laci, aki azóta a Szárban szárt is megnyerte, és Kállay-Saunders András is a TV2 műsorának sztárjaként lett ismert. Patai Anna és Tolvai Reni is Megasztáros, értük is lehet izgulni A Dal 2016-os dalválasztó show-jában.

Ne feledjük Vásáry Andrét sem, aki a Csillag születik után bezsebelt három arany és egy platina lemezt, azóta pedig megőrülnek érte a koncertjein.

A Dal 2016 szombati elődöntőjében a sztárvendég Király Viktor lesz, akit több hónapos amerikai tartózkodás után láthatunk újra hazai színpadon.

Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy én lehetek az első elődöntő sztárfellépője. Mondhatom azt, hogy nekem már van „Dalos” múltam, hiszen többször szerepeltem a műsorban. Az idei fellépőknek azt üzenem, hogy merjenek nagyot álmodni, mert csupán kitartás kell a célok eléréséhez

– nyilatkozta az énekes a műsorban való szereplése kapcsán.

A Dal szombati elődöntőjében 10 versenyzőért szurkolhatunk, közülük csak hatan juthatnak tovább. A négytagú zsűri a dalok elhangzása után közvetlenül pontoz 1-10-ig, majd bejelentik a produkció közben a nézői szavazatok egészre kerekített átlagát is, itt a közönségszavazatok 1 és 10 között leadott pontjainak kerekített átlaga az ötödik zsűritag pontjaként fog számítani. A verseny ötödik zsűritagja idén is a közönség; szavazni ingyenesen lehet A Dal 2016 applikációval és a verseny honlapján, emellett SMS-ben is lehetőség van voksolni a produkciók elhangzása alatt 1-től 10 pontig, a közönség pedig egy számot továbbjuttathat kedvenc produkciója kódjának beküldésével.

Nézzük, kik állnak színpadra A Dal 2016 első elődöntőjében szombat este!

És ezeket olvastad már?