SHOWBIZ

Sztárparádé Budapest belvárosában, hatalmas koncertet ad Mága Zoltán

A hegedûmûvész augusztus 21-én a Szent István-bazilika előtt ad jótékonysági koncertet.
  • Szerző: Ripost

Magyarország nemzeti ünnepének alkalmából Mága Zoltán hegedűművész augusztus 21-én a Szent István-bazilika előtti téren tartja 100 Templomi jótékonysági koncertsorozatának díszelőadását. A Kárpát-medence legnagyobb ökumenikus jótékonysági missziójának budapesti állomására a művész több mint 10 ezer embert vár.

A Kossuth-díjas művészek közreműködésével, Kásler Miklós miniszter fővédnöksége, illetve Veres András győri megyéspüspök és Köves Slomó főrabbi védnöksége alatt rendezett koncert teljes bevételét Mága Zoltán karitatív célokra ajánlja fel.

Mága Zoltán második alkalommal rendezi meg egyedülálló, összesen 100 állomásból álló jótékonysági koncertjét. Az első ökumenikus karitatív misszióját 2009. augusztus 18-án, Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek áldásával a Szent István-bazilikából indította útjára. A misszió során Erdélyben, Felvidéken, a Vajdaságban és Magyarország legnagyobb templomaiban és zsinagógáiban több mint százmillió forint adományt gyűjtöttek össze és juttattak el a rászorulóknak.

A hegedűművész 2016. augusztus 21-én Hangok és Harangok címmel újabb jótékonysági koncertsorozatot indított szintén Erdő Péter bíboros védnökségével és áldásával. A másfél hónapon át zajló klasszikus zenei fesztiválsorozat 25 állomásán mintegy 100 millió forint értékben, több mint 10 ezer embernek segítettek. A zenészt tavaly áprilisban a Vatikánban Ferenc pápa is fogadta, és apostoli áldásban részesítette.

Mága Zoltán az újabb 100 templomi ökumenikus jótékonysági misszióját a székelység művelődési, oktatási és szellemi központjának számító Marosvásárhelyről idén március 19-én, a „fekete március” néven elhíresült pogrom évfordulóján indította útjára azzal a céllal, hogy a teljes Kárpát-medencét bejárva templomokban, zsinagógákban tartandó koncertjeivel a hátrányos helyzetben élő embereknek segíthessen.

A hegedűművész azt mondta, abban bízik, hogy a most zajló újabb karitatív missziója felülmúlja a korábbi küldetéseit és még nagyobb összefogással sokkal több embernek tudnak segítséget nyújtani.

Sztárvendégként közreműködik: Sümegi Eszter Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Állami Operaház érdemes és kiváló művésze, Komlósi Ildikó Kossuth-díjas operaénekes, Bonnyai Apolka zongoraművész, Georgina von Benza operaénekes, Kiss B. Atilla Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Szakcsi Lakatos Béla, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, Hegedűs Endre Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, a Csillagszemű Táncegyüttes, valamint a több mint száz fős erdélyi, felvidéki, vajdasági, kárpátaljai és magyarországi gyermekek kórusa.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?