SHOWBIZ

Matektanár okoz óriási meglepetést a Sztárban sztár leszek! stúdiójában

Bene Koppány az ország leglazább matektanárának tartja magát, és ezt be is bizonyította a Sztárban sztár leszek! színpadán, fergeteges hangulatot teremtett.

Különleges tehetség tűnik fel vasárnap este, a 19.30-tól kezdődő Sztárban sztár leszek! színpadán. Bene Koppányt sokan az ország leglazább matektanárának tartják, ő pedig meg is felel ennek a titulusnak.

Koppány diákokat korrepetál matematikából, ám a szigorúság és a kötöttségekkel ellentétben ő inkább a logikus magyarázatot és a jó hangulatot garantálja az óráin.

Bene Koppány sztárban sztár leszek

Bene Koppány a Sztárban sztár leszek! színpadán
Fotó: TV2

Talán ennek is köszönhető, hogy az elmúlt években diákok tucatjai tettek sikeres pótvizsgát, illetve érettségit, vagy akár szereztek olyan mértékű tudást, aminek felnőtt életük egészében hasznát vehetik.

„Matematika és ének-zene szakon tanultam az egyetemen, ami két, merőben különbözőnek tűnő terület, mégis vannak átfedések. Egyébként nem iskolában tanítok, hanem magántanárként keresnek meg a diákok és a szüleik. Az évek során rengeteg reménytelennek tűnő esettel találkoztam, de végül mindig kiderült, hogy oktatásbeli hiányosságok állnak a probléma mögött. Sokan úgy vélik, hogy a matematikához készség szükséges, valójában azonban csak türelemre és érthető magyarázatra van szükség. Jómagam ebben igyekszem a tanítványaimat segíteni: az óráimon az alapoktól kezdünk, fokozatosan építjük fel a tudást, és persze a jó hangulatból sincs hiány. Szeretem a szóvicceket, a nevetést, és fontosnak tartom, hogy a matekra ne mint mumusra tekintsenek a diákok, hanem egy tantárgyra, amit igenis meg lehet tanulni. Például íme, egy szokásos szóviccem, a nevemből adódóan: Mit mondasz a legjobb barátodnak, ha látod, hogy fejjel rohan a falnak? Be ne koppanj!„ – fogalmazott mosolyogva. – ”Volt olyan diákom, akit összesen tizenkét óra alatt készítettem fel a pótvizsgára, de ez olyan intenzív tanulási folyamat volt, ami alatt el tudta sajátítani azokat az alapokat, amelyek az érettségi során is segítségére lehettek” – mondta el a -nak matematikatanár.

Bene Koppány nem szokványos jelenség: jóllehet, mesteri szinten ért a matekhoz, de a humán beállítottsága is ugyanolyan erős. Az édesanyja magyartanárként végzett, így a humán tantárgyakban is jó eredményeket ért el, jóllehet, állítja, a történelem nem az erőssége. Nagy rajongója viszont az operáknak.

„Gyerekkoromban otthon szólt Koncz Zsuzsa, de tizennégy-tizenöt éves koromra rádöbbentem, hogy a hangversenyek, operák rendkívül közel állnak hozzám. Zeneiskolába jártam, kiskamaszként szoprán, később basszus hangszínben énekeltem. A kékszakállú herceg várát például örömmel dúdoltam otthon, és hamar megmutatkozott, hogy a művészeti vonal is rendkívül erős módon van jelen az életemben.”

Koppány korábban is próbálkozott tehetségkutatóban, de idén érezte úgy, hogy meg kell mutatnia magát a Sztárban sztár leszek! színpadán. A produkciója egyszerre showműsor és zenei töltődés a nézők számára – a Pancsoló kislány című dalt adta elő a Mesterek előtt.

„Hatalmas élmény volt megmérettetni magam a színpadon. Alapvetően mindig van bennem egyfajta vizsgadrukk, de ezúttal nem éreztem effélét. A célom az volt, hogy megnevettessem a nézőket és a zsűrit, nem éreztem nyomást és stresszt. Hogy miként alakul számomra a hétvége, az adásban kiderül, de remélem, megmutathatom a sokoldalúságomat. Toni Braxton és Celine Dion bőrébe szívesen bújnék” – fogalmazott mosolyogva az énekes.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?