SHOWBIZ

Szlávik János előre megjósolta a világjárványt

Szlávik János 2018-ban elmondta egy interjúban, hogy jön egy vírus, ami állatról emberre terjed majd, Ázsiából érkezik és nagy lesz a halálozási aránya.
  • Szerző: Ripost

Szlávik János 2018-ban egy interjú során megemlítette, hogy a világnak fel kell készülnie egy esetleges pandémiára, ugyanis bármikor létrejöhet egy olyan vírusmutáció, amely emberről emberre terjed. Ez pedig a távol-keletről fog indulni, ugyanis az állategészségügyi előírások ott teljesen mások.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szlávik János szerint lehetett sejteni a vírus elterjedését, mert az állattartás a távol-keleten nagyon veszélyes, kevés a szabályozás.

Szlávik János szerint lehetett sejteni a vírus elterjedését, mert az állattartás a Távol-Keleten nagyon veszélyes, kevés a szabályozás.
Fotó: ATV

„A legnagyobb veszélyt az emberiség számára egy olyan vírusfaj jelenti, amely nagyon gyorsan hozhat létre világjárványt, és rengeteg halálesettel járna. Ennek a madárinfluenza egyik törzse felel meg, az a törzs, amely jelenleg Kínában található, és első körben madárról emberre terjed. Ez negyven százalékos halálozással jár, de ez a vírus még nem terjed emberről emberre. Én attól félek, hogy bizonyos mutáció folytán ez emberről emberre fog terjedni” – idézte egy 2018-as interjúból Szlávik János szavait Tatár Csilla. A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa elmondta, valóban lehetett sejteni, hogy egy esetleges világjárvány fenyegethet, hiszen az ázsiai országokban nagyon veszélyes az állattartás, és kevés a szabályozás.

„Néhány évvel ezelőtt az Egészségügyi Világszervezet már kijelentette, hogy egy olyan járvány jön, ami állatról emberre terjed, és a távol-keletről érkezik. Ott teljesen mások az állategészségügyi előírások. Mindannyian tudjuk, hogy a vadállatokban, denevérekben több száz vírus is létezik, olyanok is, amiket még nem ismerünk, és várható volt az, hogy az ottani állategészségügyi előírások miatt számtalan kapcsolat keletkezhet a vadállatok és az ember között. Olyan kapcsolat, ami az európai országokban elképzelhetetlen” – jelentette ki Szlávik János, aki még több érdekességet is elárul a Mondd el Tatár Csillának legújabb epizódjában vasárnap 22:20-kor az ATV-n, és hétfőn 18.00-kor a Spirit FM-en!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?