SHOWBIZ

Szenzációsan egyedi koncertet ad a 100 Tagú Cigányzenekar!

Az 1985-ben alapított zenekar egy igazán patinás helyen, a Liszt Ferenc Zeneakadémia nagytermében lép fel október 6-án.
  • Szerző: Ripost

Csodálatos élményben lehet részük azoknak, akik október hatodikán, csütörtökön, este hét órakor ellátogatnak a Liszt Ferenc Zeneakadémia Nagytermébe, ahol a 100 Tagú Cigányzenekar fogja megörvendeztetni a közönséget, egy csodálatos koncerttel.

Az 1985-ben alapított zenekart a megalakulásától kezdve töretlen siker övezi, hiszen a világon egyedülálló formációt alkotnak.

Nem véletlenül kapták meg a Magyar Örökség és a Hungaricum Díjat is, amire rá is szolgáltak: több mint ezer koncert adtak már szerte a világon.

"A sikerünk titka, hogy akár egy kert, mindig megújulunk. Mindig arra törekszünk, hogy vigyázzunk arra, amink van, ápoljuk és tartsuk meg örökségünket. A fiatal zenekari tagok számára nálunk mindig nyitva áll az ajtó" - nyilatkozta a %%-nak Beke Farkas Nándor, elnök-menedzser.

Október harmadikán a zenekar idei második koncertjét fogja adni Görögországban, az Akropolisz lábánál, ahol szeptemberben már elkápráztattak hatezer nézőt. Most visszahívták őket, hiszen a zenekar iránt nagy az érdeklődés, de október 6-án már Budapesten, a Liszt Ferenc Zeneakadémia Nagytermében várják az érdeklődőket.

"A Zeneakadémia a muzsikusok szentélye, ahol a 100 Tagú Cigányzenekar évről-évre fellép. Vendégművészeink is lesznek, Szentpéteri Csilla, virtuóz zongoraművész, illetve a Kállai Vonósnégyes is elkápráztatja játékával a nézőket" - árulta el Beke Farkas Nándor, és hozzátette, idén különleges lesz a koncert, hiszen Liszt Ferenc halálának 130. évfordulója alkalmából csak magyar repertoárral készülnek.

A koncertre jegyeket a jegy.hu-n lehet vásárolni, illetve október 6-án a helyszínen.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?