SHOWBIZ

Szenzációs bejelentést tett Pintér Tibor, újabb mérföldkő az életében

A magyar színész nem áll le, miután Zámbó Jimmyről készített musicalt, újabb magyar sztár életmûve adott ötletet neki.
  • Szerző: Ripost

A 45 éves színészt, Pintér Tibort megihlette Demjén Ferenc legendás dala, A szabadság vándorai. Olyannyira, hogy a Nemzeti Lovas Színház igazgatója a tavalyi Zámbó Jimmy-darab után ismét musicalt készít, most Demjén Rózsi életművéből. A darab címe pedig nem más, mint A szabadság vándorai lesz, és a tervek szerint a nyár végén mutatják be.

"Nagy álmom volt, hogy egyszer együtt dolgozhassak Demjén Ferenccel, akinek a dalait én is évtizedek óta dúdolom. Õ egy élő legenda, akinek az életműve a magyar könnyűzenei élet kincse. Mindenképpen azért kiáltanak a dalai, hogy egy gyönyörű történetet szőjenek köré" – árulta el Pintér Tibor a Blikknek, aki hosszú ideig tárgyalt az énekessel, mire végül Demjén rábólintott a dologra.

"Sokszor egyeztettünk telefonon, nemrégiben pedig személyesen is jártam nála a diószegi tanyáján, hogy a részletekről tárgyaljunk. Nagyon kedvesen fogadtak a feleségével. Körbevezettek, mindent megmutattak" – tette hozzá Pintér, aki hangsúlyozta, a musical nem Demjén Rózsiról szól, hanem egy életérzésről, amelyet a slágerei jelentenek.

"Amikor A szabadság vándorai dalt hallgatom, sokszor eszembe jut, hogy ez rólunk, színészekről, énekesekről, színházi emberekről szól, ezek mi vagyunk. Éppen ezért a történet is egy társulat életét mutatja majd be, egy olyat, mint a miénk, a Nemzeti Lovas Színház. Nagyon örülök, hogy Rózsi erre igent mondott és megengedte, hogy dolgozzunk a dalokkal. De érthető, hiszen ő is lovas ember" – nevetett Pintér, aki meg is mutatta Demjén támogatói levelét, amelyben az énekes dicséri az ötletet.

"Bízom benne, hogy ennek az új magyar musicalnek a bemutatása nemcsak a színházcsinálás egy fontos momentuma lesz, hanem megmutatja az idén harmincéves magyar demokráciánk főbb erősségeit is" – írta levelében Demjén.

A bemutatóig még hosszú hónapok vannak, így a főbb szerepek leosztásáról még nem tudni, még tart az egyeztetés.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?