SHOWBIZ

Folytatódik a humoros történelmi séta Bagi Ivánnal

Bagi Iván a nagy sikerű Sétaforradalom című kisfilm után, most az augusztus 20-i ünnepünket dolgozta fel a fiatalabb korosztálynak szánt, rövid történelmi kisfilm formájában.
  • Szerző: Ripost

A videa.hu megbízásából folytatódik a humoros történelmi séta Bagi Ivánnal. A Karinthy-gyűrűs humorista, a nagysikerű Sétaforradalom című kisfilm után, ahol Aranyosi Péterrel karöltve látogatott el a március 15-i forradalom ikonikus helyszíneire, ezúttal az augusztus 20-i ünnepünket dolgozta fel, a fiatalabb korosztálynak szánt, rövid történelmi kisfilm formájában. A Sétatörténelem sorozat a nagy történelmi eseményeink bemutatásán keresztül kívánja nemzeti ünnepeinket a virtuális térben megjeleníteni, a legfiatalabb korosztály számára is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Sétatörténelem

A parodista segítségére ismét egy történelem szakon végzett stand-upos, Szép Bence volt, akivel országunk születéséről és első királyunkkal kapcsolatos emlékekről beszélgettek, az ünnephez köthető helyszíneken sétálva.

Történelmi séta augusztus 20. alkalmából.

Az újabb epizódból többek közt kiderül, hogy Koppány meg volt-e keresztelve? István a pápától kapta-e a koronát, és hogy tényleg augusztus 20-án volt-e az államalapítás? A kisfilmről Bagi Ivánt, a Sétatörténelem sorozat műsorvezetőjét kérdeztük.

A Parlament kupolatermében, a Szent Koronánál

„Remekül éreztem magam a forgatáson, sokat nevettünk Bencével és a stábbal. Remélem, hogy ezzel a fiatalos, laza kisfilmmel sokkal közelebb tudjuk hozni a diákokhoz a magyar történelmet. El kell, hogy áruljam, diákként nekem is rosszul ment a történelem. Ha ilyen vicces kisfilmekből tanulhattam volna, talán nem buktam volna meg. Egyébként a március 15-i forradalmat feldolgozó műsorunkat követően rengeteg pozitív megerősítés érkezett hozzánk az ország különböző pontjairól. Például tanárok is jelezték, hogy a történelemórákon szívesen fogják majd használni a filmünket. Nagyon örülnék neki, ha az államalapításról szóló epizód is hasonlóan népszerű lenne” – zárta gondolatait Iván.

Fotó: Sétatörténelem

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?