SHOWBIZ

Retteg a művészvilág: Meglopta Keresztest és Gálvölgyiéket a férfi!

Többen feljelentést is tettek az ügyben! Sok pénzzel tartozik a férfi a színészeknek, színházaknak. Dagad a botrány!
  • Szerző: P.O.

Újra hallat magáról Molnár Szilárd, aki néhány éve színészek tucatjait verte át. Most Gálvölgyiékkel is összeakadt a bajsza. A színházi világ ismeri Molnár Szilárdot, mint a rossz pénzt.

2014-ben egy meg nem valósult musical szereplőinek ígért fűt-fát és főként pénzt, végül negyven mű­vész – köztük Ta­rány Tamást, Babicsek Bernát – bánta, hogy egyáltalán szóba állt vele. Ugyanebben az évben az is kiderült, sikkasztás, csalás és magánokirat-hamisítás miatt vádemelést javasolt ellene az ügyészség. Utóbbi ügyben Hévíz programszervezőjeként vett fel előlegeket és nem tudott elszámolni belépődíjakkal, valamint számos művész díját nem fizette ki.

Molnár Szilárdnak most a Gálvölgyi családdal kell elszámolnia:

"Szolgálati közlemény. A fotón látható fiatalember a színházunkban játszott, bérelte a termet négy előadásra és próbákra. A számlát nem egyenlítette ki. Tudomásom szerint pénzt gyűjt jelenleg egy újabb produkcióra, kaptam olyan információt, hogy rám is hivatkozott, sőt azt állította, hogy a fiam játszani fog a produkciójában. Ebből egy szó sem igaz! Az ügyvédünk áll már csak kapcsolatban vele, én nem" – tette közhírré a közösségi oldalán Gálvölgyi Dorka, a Hatszín Teátrum igazgatója, Gálvölgyi János lánya.

A bejegyzése alatt hamar kiderül, Molnár Szilárd nem először hagy kiegyenlítetlen számlákat maga mögött, volt már rendőrségi feljelentés is ellene, amelyből végül nem lett ügy, ugyanakkor a hévízi eset miatt már elítélték.

"Csalás, sikkasztás és okirat-hamisítás miatt egy év tíz hónap börtönt kapott, három évre felfüggesztve"– mondta Molnár Szilárdhoz közeli forrás.

"Nem szeretnék senkinek tartozni. Volt egy előadás, ami nem lett sikeres. A próbák bérleti díját kifizettem, a színészeket, sminkeseket kifizettem. Négy előadásra, alkalmanként 200 ezer forint plusz áfáért béreltem ki a színházat, 367 ezer lett a jegybevétel. Ezt otthagytam, a különbözetet pedig szeretném kifizetni. A jövő hétre van is időpontom, amikor várnak és ennek az ütemezéséről beszélünk majd. Nem is értem ezt az egészet. Most megint le akarnak engem járatni? Legutóbb is előbb voltak a cikkek, utána a rendőrségi ügy, amiből semmi nem lett. Jelenleg külföldön élek. Amíg ezt az ügyet nem zártuk le, nem is kezdenék új munkába. Fizetni fogok. És amúgy is egy senki vagyok, aki imádja a színházat, aki ezt tanulta, akinek ez az élete" – mondta a Borsnak Molnár Szilárd.

Más forrásból úgy tudja a Bors, bizony akadnak színészek, akiket nem fizetett ki Molnár, és többeknek azt hangoztatta, az NKA támogatásával készül a Crazy. (Évekkel ezelőtt Keresztes Ilidkó és Pogány Judit nevét is a tudtuk nélkül használta hasonló célra – a szerk.)

És ezeket olvastad már?