Létrehozva: 2020.05.05.

Rekord nézettséggel indított a TV2 vadonatúj sorozata!

Csaknem négyszer annyian nézték a TV2 új sorozatát, mint az RTL Klubot – Minden este győzött az Exatlon, vasárnap este pedig vígjáték verte az RTL Klub „karanténos” műsorait.

Szó szerint tarolt a múlt héten a nézettségi versenyben a TV2: mindhárom kiemelt célcsoportban (A18-59, A18-49, A4+) kimagasló eredményekkel előzte meg legnagyobb riválisát, az RTL Klubot, csatorna- és csoportszinten egyaránt. A 18. műsorhéten a 18-59 évesek körében a TV2 az egész napra vonatkozóan 9,5 százalékos közönségaránnyal zárt, míg a hétköznapokon új főműsoridős programstruktúrával jelentkező RTL Klub heti átlag közönségaránya mindösszesen 7,0 százalék volt.

Ha a főműsoridős heti átlagokat tekintjük, a TV2 13,0 százalékos részesedést mondhatott magáénak, míg az RTL Klub 10,8 százalékos közönségarányt ért el.

Fotó: TV2

A 18. műsorhét egyik legkiemelkedőbb sikere a TV2 május elsején debütáló új sorozata, az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár lett, amelynek első epizódja a 18-59 és a 18-49 éves korcsoportban is a heti műsortoplista élén végzett. Az első rész olyannyira tarolt a nézettségi versenyben, hogy a hétköznap esti főműsoridős sorozatok közül az idei év eddigi legmagasabb részesedését (27,9 százalék) és nézettségét (661.646 fő) érte el a 18-59 éves korosztályban. Az RTL Klub ugyanezen idősávban 7,0 százalékos részesedést produkált a 18-59-es célcsoportban.

A 18-49 évesek körében még kiemelkedőbb közönségarányt hozott a TV2 sorozatának első része: 28,6 százalékot ért el, míg az RTL Klub ugyanezen idősávja 6,9 százalékos részesedéssel igencsak lemaradt a versenyben.

Ez azt jelenti, hogy a saját idősávjában gyakorlatilag négyszer annyian nézték Bödörék kalandjait, mint az RTL Klub azonos idősávban futó műsorait. Az első epizód a teljes lakosság körében 1.209.596 fős nézettséggel debütált.

A Bödör család tagjait megformáló Szirtes Ági, Stefanovics Angéla, Stohl András, Venczli Zóra és Varga Attila mellett az epizódszerepekben már a premier adásban olyan további nagy nevek is feltűntek, mint például Kulka János, Szőke Zoltán vagy Mucsi Zoltán. A sorozat forgatókönyvírója Kormos Anett, rendezője Radnai Márk.

Az elmúlt hét hétköznapjain a TV2 fináléhoz közeledő sport reality-je, az Exatlon minden egyes este nyerni tudta idősávját a 18-59-es és a 18-49-es célcsoportban egyaránt, pedig a konkurens nem kisebb címeket indított versenybe ellene, mint a megújult Barátok közt friss epizódjait, a Cápák között című showműsort, az Isten veled, Magyarország! és a Toplista újabb szériájának első epizódját, valamint a Bűnös lelkek címet viselő új formátumot.

Az Exatlon 18. heti átlag közönségaránya a 18-59 évesek körében 13,5 százalék volt, ezzel szemben az RTL Klub 10,1 százalékos részesedést tudott felmutatni az azonos idősávban futó műsoraival (hétfő-péntek átlaga az Exatlon idősávjában). A 18-49 éves korcsoportban még ennél is nagyobb volt a különbség az Exatlon idősávjában a két konkurens csatorna közönségaránya között: TV2: 14,8 százalék, RTL Klub: 10,1 százalék.

A TV2-n vasárnap este futó Nagyfiúk című vígjáték is igencsak előkelő helyen zárt a heti toplistákban: 307.559 fős nézettségével a 18-59 évesek körében a hét 3. legnézettebb műsora lett, a 18-49 éves korcsoportban pedig a 2. helyen végzett 242.238 fős nézettségével, s ezzel jócskán maga mögé utasította az RTL Klub vasárnap esti „karantén-műsorait” is (Maradj haza magadnak! – AMR (18-59): 190.563 fő, AMR (18-49): 136.617 fő; Segítség! Itthon vagyok! – AMR (18-59): 199.822 fő, AMR (18-49): 150.215 fő).

A TV2 infotainment és hírműsorai ugyancsak szép eredményekkel zárták a 18. műsorhetet, hozzájárulva a csatorna egész heti kiemelkedő nézettségéhez. A Tények este 18 órakor kezdődő epizódjai a hét nap adásainak átlagát tekintve 17,0 százalékos részesedést értek el, a Tények Plusz heti átlag közönségaránya pedig 14,4 százalék volt, s ezzel nyerte idősávját a héten a 18-59 éves korcsoportban (RTL Klub azonos idősávja: 13,4 százalék).

A Mokka és a Mokkacino továbbra is a hétköznap reggelek vezető magazinműsorai, s a múlt heti epizódjaik átlag részesedését tekintve a 18-59 évesek körében toronymagasan nyerték idősávjukat: Mokka – 16,0 százalék (az RTL Klub azonos idősávja: 4,8 százalék), Mokkacino – 9,4 százalék (az RTL Klub azonos idősávja: 2,3 százalék).

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jelentős műsorváltozás lesz a TV2-n

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

hirtv.hu

Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

ripost.hu

Oroszlán Szonja lapos hasat villantott: „Legyen ennyi elég”

hirtv.hu

Zelenszkij korábbi szövetségesének példa nélküli interjúja borzolja a kedélyeket Ukrajnában + videó

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Válása miatt kapott hideget-meleget Szabó Ádám felesége

SHOWBIZ

Íme a magyar Elvis Presley: „Nem vagyok imitátor, én énekes vagyok”

SHOWBIZ

Ez ám a megtiszteltetés: Bangó Margit közös dalra hívta Curtist

SHOWBIZ

Nagy bejelentést tett Ördög Nóra – aztán jött a hideg zuhany

SHOWBIZ

Exei ajándékával költözött a férjéhez a TV2 sztárja

SHOWBIZ

Elárulta a Next Top Model Hungary zsűritagja, kiből lesz sikeres modell