SHOWBIZ

Raktárkoncert: Tyúkokat és kakast nevelt a karanténban a Lord együttes billentyűse

A Lord zenekar billentyűse, Beke Márk bőven talált magának elfoglaltságot a karanténban, de ahogyan telt az idő, zenésztársaihoz hasonlóan ő is egyre nehezebben élte meg, hogy nem koncertezhet.
  • Szerző: BDF

„Vettem az érdi piacon hat tyúkot és egy kakast. Ültettünk paradicsomot, megszereltem a húsz éve nem működő Simsonunkat” – kezdte a -nak a közkedvelt billentyűs. „Szerettem, mert sokat voltunk a szeretteink között. Több tíz éve nem volt olyan, hogy ennyi hétvégét együtt tudtunk tölteni. Ez a szép része. A nehéz része az, hogy Misit (Pohl Mihály- a szerk.) nem láttam, ezért telefonon kerestem őt” – mondta nevetve, majd ismét komolyra fordította a szót: „A zenészszív nem nyugodt otthon. Amikor sokat megyünk, akkor azt érzi az ember, hogy jó lenne szusszanni. Most viszont a pihenés volt furcsa.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

Hazánk legrégebb óta működő rockegyüttesének nagyon hiányzik már a közönsége. Lelkileg megviseli őket, hogy nem tudják, mikor találkozhatnak velük újra.

„Ez egy virtuális lehetőség arra, hogy színpadon lehessünk, de a nagy bulik, amik a Lord életében vannak, hiányoznak. Az, hogy nincsenek koncertek, elsősorban nem a pénzügyi része miatt rossz, hanem azért, mert ha nincs koncert, akkor a művész szíve is máshogyan ver. A legbosszantóbb és a legszörnyűbb az, hogy nem tudod, mikor lesz ennek vége. Bízom benne, hogy hamar” – tette még hozzá Márk, aki azt mondta, furcsa, hogy közönség nélkül zenélnek a raktárkoncerten. Amint a is beszámolt róla, a kormány azért hozta létre a Raktárkoncert-sorozatot, hogy segítséget nyújtson a zeneiparból élőknek. Erre a célra 5,3 milliárd forintból több mint 150 fellépést biztosít a zenészeknek és a háttérben dolgozóknak. „Az ember a szívével érkezik a színpadra, nem befolyásolja, hogy a fogadó oldal milyen. Mindenesetre mi nagyon örülünk a lehetőségnek.”

 

Milliárdos segítség

A Raktárkoncert-sorozatot a kormány 5,3 milliárdos mentőcsomagja keltette életre a világjárvány miatt bajba jutott hazai zenei ipar számára. Ezzel 200 előadót és azok háttérembereit segítik. A koncertfilmek az Antenna Hungária mindiGO TV alkalmazásában folyamatosan megnézhetőek lesznek. A Lounge Group jóvoltából már a Raktárkoncertek nyilvánosságra kerülését megelőzően számos értékes tartalom válik elérhetővé a kulisszák mögül. A raktarkoncert.hu honlapra és a vonatkozó közösségi média oldalakra folyamatosan kerülnek fel a színfalak mögötti pillatanok képei és a fellépőkről szóló exkluzív fotós, hangos és mozgóképes információk. A Lounge Group a koncertek vizuális világának kialakítása mellett az elkészülő koncertfelvételek technikai véglegesítésében is szerepet vállal.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?