SHOWBIZ

Példátlan összefogás, a Petőfi Rádión keresztül üzennek a sztárok

Többek között Ákos, Caramel, Pély Barna és a Republic is csatlakozott a kampányhoz.
  • Szerző: Ripost

A Petőfi Rádió a hazai médiumok közül elsők között ismerte fel, hogy a koronavírus-járvány terjedése kapcsán nagyon fontos felelőssége van abban, hogy a hallgatókat ösztönözze az otthon maradásra, a szabályok betartására és az odafigyelésre. A veszélyhelyzet kihirdetésének napján, alig két óra alatt, több, mint 50 hazai zenész csatlakozott üzenetével a rádió Maradj otthon! kampányához, pár nappal később pedig közel 100 olyan alkotás született, melyekben a hazai előadók dalban buzdítottak az otthonmaradásra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

Az összefogást látva a rádió úgy döntött, hogy a megszokott üzeneteket lecserélik a zenészek üzeneteire, és a karanténdalok közül is műsorra tűznek egyet-egyet az óra végén.

Fotó: TV2

Többek között a Petőfi Rádión keresztül üzent: Ákos, a Fatal Error, Pápai Joci, a Tankcsapda, Zséda, az Anna and the Barbies, Rúzsa Magdi, Tóth Gabi, Wolf Kati és A Dal 2020 győztese Orsovai Reni és Rácz Gergő.

A Dal 2020 zsűritagja is csatlakozott a kezdeményezéshez, Én vigyázok rád címmel írt dalt. Az alkotást stúdión kívül, az otthonában készítette el alig pár óra leforgása alatt.

„Maximálisan egyetértek a #maradjotthon üzenettel. Nekem is idősek a szüleim, akiket nehezen tudok meggyőzni arról, hogy miért fontos otthon maradniuk ebben az időszakban. Úgy éreztem, hogy felelős felnőttként, művészként az ügy mellé kellett állnom, szeretném, hogy még sokáig teljes legyen a családom” – fogalmazott Pély.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?