SHOWBIZ

Óriási siker, első helyen nyitott Leslie Mandoki albuma

Első a MAHASZ hivatalos slágerlistáján a Mandoki Soulmates. Az album a külföldi piacokon is jól nyitott, a megjelenés hetében Németországban, és az Egyesült Államokban az Amazon rockalbum listáján is az első helyen szerepelt.
  • Szerző: RIPOST

A megjelenés hetében rögtön első helyen nyitott a MAHASZ hivatalos slágerlistáján a Mandoki Soulmates, vagyis Leslie Mandoki zenekarának duplaalbuma. Az aktuális társadalmi kihívásokat feszegető Living in the gap és a Bartók-ihletésű Hungarian Pictures lemezek számos világsztárt vonultat fel. Többek között hallható rajta Bobby Kimball, Ian Anderson, Nick van Eede, Jack Bruce vagy a fiatalabb korosztályt képviselő Cory Henry játéka, a fellépők összesen 35 Grammy-díjjal rendelkeznek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Mandoki/Red-Rock

A Németországban és Amerikában élő dalszerző, zenész és producer Leslie Mandoki a lemezen sorra veszi korunk elégedetlenséget kiváltó problémáit, így a társadalmi egyenlőtlenséget, kaszinókapitalizmust, környezetszennyezést, a közösségi média befolyásoló szerepét, majd dalaival az összefogásra, a fiatal és régi lázadók közös fellépésére szólított fel egy család- és munkaközpontú, humánus, emberséges összetartásért.

 

Fotó: Mandoki/Red-Rock

Az album második lemezén az Amerikában is rendkívül népszerű Bartók Béla „Magyar Képek” zenekari művének kortárs feldolgozása szerepel, szintén a világsztárok előadásában.

Fotó: Mandoki/Red-Rock

Az album a külföldi piacokon is jól nyitott, a megjelenés hetében Németországban, és az Egyesült Államokban az Amazon rockalbum listáján is az első helyen szerepelt.

Madoki Soulmates. Album Realease Concert. 31.10.2019. Hamburg Laeiszhalle ; Jesse Siebenberg , Mike Stern , Chris Thompson , Leslie Mandoki , Nick Van Eede , Randy Brecker , Bill Evans
Fotó: Mandoki/Red-Rock

 

Leslie Mandoki egy másik szerzeménye, az FC Bayern München csapathimnusza a Puskás Ferenc stadionban is felhangzott – a futballklub számára évtizedek óta szerez dallamokat a magyar zenész – , ugyanis az UEFA Szuperkupa döntőjének egyik résztvevője (és a mérkőzés győztese) a német csapat volt. Leslie Mandoki eközben Berlinben a Vokswagen-konszern design főnökével tartott nemzetközi sajtótájékoztatót a járműipari óriás új autóinak hangzás esztétikájáról, lévén a gépjárművek hangzásvilágának megalkotása is nevéhez fűződik.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?