SHOWBIZ

Óriási siker az Oscarra nevezett magyar film, ezt mondták a színészek

Tóth Barnabás Akik maradtak című alkotásának díszbemutatójára kedd este került sor a Corvin moziban.
  • Szerző: Doris

Óriási hatással volt a nézőkre és az alkotókra az Oscar-díjra nevezett magyar film, a Tóth Barnabás által rendezett Akik maradtak. A filmdráma egy magányos nőgyógyász és egy dacos kamasz lány különleges kapcsolatáról szól a II. világháború utáni Budapesten.

Tóth Barnabás, Szőke Abigél és Hajduk Károly

A női főszerepet alakító Szőke Abigél mindössze 19 éves volt a forgatás idején, és bizony egyáltalán nem volt könnyű megformálnia Klárát, aki hiába várja haza szüleit a haláltáborból.

„Ez egy kifejezetten nehéz szerep volt, rengeteget elemeztük a rendezővel, Tóth Barnabással a szöveget és Klára jellemét, hiszen egy nagyon szerteágazó karakter. Először nem is volt kellemes visszanézni a filmet, de most már tudom élvezni” – mondta a -nak Abigél, akit a családja is elkísért a díszbemutatóra.

Hajduk Károly neve A martfűi rémből is ismerős lehet, ő alakította ugyanis a 2016-os pszichothriller főszerepét. A magányos nőgyógyász, Aladár viszont egy teljesen más, sokkal szerethetőbb karakter.

„Sokat próbáltunk a felvételek előtt a rendezővel és Abigéllel, akit már ismertem A martfűi rémből, és ez persze megkönnyítette a közös munkát. Nagyon megszerettük a történetet és a karaktereket is, hiszen a traumák és a borzalmak ellenére annyi melegség van bennük, amit jó megélni” – árulta el lapunknak a színész, hozzátéve, hogy a forgatás mindössze 20 napig tartott.

A filmben feltűnik Spitzer Gyöngyi, vagyis Soma is, egy nyúlfarknyi, de annál emlékezetesebb szerep erejéig.

„Egyáltalán nem vagyok egy szimpatikus karakter a filmben, de így is óriási élmény volt benne lenni, imádtam. Volt egy meghívásos casting, ahol sikerült meggyőznöm a rendezőt, aminek nagyon örültem” – mondta könnyes szemmel Soma, aki a keddi vetítésen is elsírta magát.

Az esemény háziasszonya Osvárt Andrea volt.