Létrehozva: 2020.12.17.

Népszerű világsztár érkezik a magyar tehetségkutató fináléjába

Döntőjéhez érkezett a Virtuózok legújabb évada.

Pénteken legizgalmasabb, döntő epizódjához érkezik a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató hatodik évada, a Virtuózok V4+ – Közös nyelven zenélünk. A műsor most először lépett ki Magyarország határain kívülre, mégpedig úgy, hogy a fellépőket és a zsűrit a visegrádi négyek (Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia), valamint Szerbia adta.

Az elődöntőket és a mesterkurzust, és a most következő Szuperdöntőt egyszerre sugározza valamennyi ország állami tévéje, így egy hetvenmilliós populációt ér el a magyar fejlesztésű műsor, milliók láthatják a nemzetenként két-két elbűvölően tehetséges fiatalt. Ők már a legjobbak, hosszú válogató előzte meg minden országban a kiválasztást, így került mindenhonnan két-két fiatal a műsorba. De hogyan lehet a legjobbak közül kiválasztani a Virtuózok Virtuózát?

Fotó: MTVA

Ezzel a kérdéssel a zsűri már korábban is találkozott, most viszont tényleg a legnehezebb a dolguk, így a legnagyobb segítségre van szükségük. A segítség nem marad el a pénteki Szuperdöntőben tehát: Maestro Placido Domingo, a világhírű spanyol operaénekes és karmester, aki már régóta a Virtuózok pártolója, a licensztulajdonos cég részvényese, és természetesen a komolyzene és tehetségtámogatás elkötelezett rajongója. Pénteken este ő is ott ül a Szuperdöntő adásában, ahol nem csak fia, Plácido Domingo Jr. szerzeményét, valamint pártfogoltját, a 16 éves volt győztest, Balázs-Piri Somát és a Budafoki Dohnányi Zenekart vezényli, de véleményezi is a tíz fellépőt. A legfontosabb feladata az lesz, hogy segítsen eldönteni a magyar, a cseh, a szlovák, a lengyel és a szerb zsűritagnak, hogy a két legjobb közül ki legyen a legeslegjobb.

„A fiataloknak hihetetlen tudása van, a tehetségük is elképesztő. Már gyerekként hatalmas zenei kvalitással bírnak” – véleményezte előre a Maestro a fellépőket, ami azt sugallja, neki sem lesz könnyű a döntés. Mindegyik fiatal maga a komolyzene jövője, ám az, hogy a tíz, döntőbe jutott ifjú tehetségből ki lesz a hivatalos győztes, aki a Magyar Nemzeti Bank által felajánlott, fejenként bruttó 15 ezer eurós pénzdíjat vagy 5000 eurós különdíjat nyeri, az csak pénteken este derül ki!

 

Az idei évad hamarosan lezárul,azonban ez nem jelenti azt, hogy vége is, a Virtuózok YouTube-csatornáján a válogatók során rögzített értékes felvételeket és rengeteg háttéranyagot kezdenek el közzé tenni majd. Virtuózok Szuperdöntő december 18-án, péntek este 20:30-tól a Duna TV és az M5 műsorán!

A döntős fiatalok Abouzahra Amira (14), Rozsonits Ildikó (14), Kristina Vasic (8), Vuk Vukjlovic (15), Martin Sulc (18), Eduard Kollert, Dawid Siwiecki (13), Zarina Zaradna (9), Alzbeta Rehaková (18) és Ajna Marosz (13) – közül többeknek nincs még saját hangszere, ezért bármelyikük is nyer, a nyeremény mindenképp jó helyre megy majd, tanulmányaik támogatására és hangszervásárlásra fordíthatják azt.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

magyarnemzet.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

mindmegette.hu

Tuti trükk a főtt tojás pucolásához: így biztosan nem ragad a héjhoz a fehérje

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Válása miatt kapott hideget-meleget Szabó Ádám felesége

SHOWBIZ

Íme a magyar Elvis Presley: „Nem vagyok imitátor, én énekes vagyok”

SHOWBIZ

Ez ám a megtiszteltetés: Bangó Margit közös dalra hívta Curtist

SHOWBIZ

Nagy bejelentést tett Ördög Nóra – aztán jött a hideg zuhany

SHOWBIZ

Exei ajándékával költözött a férjéhez a TV2 sztárja

SHOWBIZ

Elárulta a Next Top Model Hungary zsűritagja, kiből lesz sikeres modell