SHOWBIZ

Nem Curtis az egyetlen: Õk is függőséggel küzdöttek

Belépni könnyû a függőségek birodalmába, de a kiutat csak kevesen találják meg. Van akinek sikerült, van aki belehalt...
  • Szerző: Buster

A drog és alkoholfüggőség gyakran járnak kéz a kézben a sikerrel. A sztárok vagy azért fordulnak a szerekhez, mert úgy érzik, bármit megtehetnek, vagy azért, mert hanyatlani kezd a karrierjük és képtelenek feldolgozni a sikertelenséget.

Curtis még küzd démonaival

Majka éveken át a háttérben próbált segíteni barátjának abban, hogy leszámoljon kokainfüggőségével, de néhány napja elszakadt nála a cérna és utolsó, ébresztőnek szánt pofonként kitette őt a sikercsapatból. Tettét hosszan indokolta egy kő kemény posztban, melyben megrázó részletességgel mesélt a sok éven át vívott szélmalomharcáról, és annak sikertelenségéről. A két rapper most külön folytatja és Curtis rajongói bíznak benne, hogy kedvencük most elindulhat a gyógyulás útján.

Som Lajos leszokott, de már későn…

A Piramis legendás gitárosa tehetségével nem csak elképesztő népszerűségre, de mesés vagyonra is szert tett. Som Lajost, hedonista életvitele mégis oda sodorta, hogy tavaly novemberben magányosan és koldusszegényen halt meg egy kórházi ágyon. Bár a kokain és egyéb drogok élvezetéről korábban leszokott, az ital még sokáig társa maradt. Függőségéről 2016-ban így nyilatkozott:

Szóval a lé: hát sok elment. Vitte a kokain, a hasis, a marihuána.

Régen, éveken át több milliót költöttem rájuk. Soha nem számoltam, mennyit. Kötöttem rossz házasságot, az is drága volt. Aztán amikor nem volt annyi pénzem, váltottam: ráálltam a vodkára. De öt éve már nem iszom”

- mondta akkor a zenész.

Stohl András nem tudja maga mögött hagyni a múltat

A színésznek mindene megvolt, amire csak ember vágyhatott. Színészként és műsorvezetőként is a csúcsra jutott, mégis az italban és a kábítószerben kereste a boldogságot. Végül 2010 májusában alkohollal és kokainnal a szervezetében súlyos közúti balesetet okozott, majd 2011 szeptemberében 10 hónap börtönbüntetésre ítélték. Stohl András  azóta mindent megtett, hogy köszörülje a csorbát. Drogprevenciós programmal járta az országot, de nehezen felejtik el tettét az emberek.

"Soha nem fogom tudni levetkőzni azt a billogot, hogy én egy drogos alkoholista vagyok, meg börtöntöltelék és családelhagyó. Egy szórakozóhelyen bátor fiatalok utánam szóltak, hogy „hé, nincs nálad egy kis kokain?", ami nem esett jól. Nekem ez fáj...

Felvállalom, mást nem is tudnék tenni

- mondta a Class FM reggeli műsorában.

MC Hawer majdnem belehalt…

Mc Hawer vagyis Koczka Géza, azon kevesek egyike, akinek sikerült legyőznie súlyos alkoholfüggőségét. A mulatós sztár végig csinálta az elvonókúrát és lassan nem csak az egészségét, de az elveszni látszó egzisztenciáját is sikerül visszaszereznie. Az ital iránti olthatatlan szeretete ugyanis nem csak a pályafutását törte ketté, de olyan adósságba is kergette, amit még ma is törleszt. Ami viszont ennél is fontosabb, megmentette saját életét. MC Hawer  2013-ban került a mélypontra. Akkor azután lett józan, hogy az igazoltató rendőrök bevitték a kórházba. Szakított barátnőjével és új életet kezdett.

Mohaman a magány áldozata

A 90-es évek Magyarországának egyik legsikeresebb popegyüttese volt a Happy Gang, amelynek egyik alapító tagja, Mohaman (Meggyes Roland) tavaly márciusban, szívelégtelenség következtében vesztette életét. Az énekes sosem titkolta, hogy szenvedélye volt a drog. A legdurvább szereket sem vetette meg. Õt a pénztelenség, a kudarcok és az elhagyatottság taszította a szerek szorításába.

Öt évig folyamatosan füveztem, néha alkalmanként egy-két komolyabb drog is becsúszott

- vallotta be egy évvel halála előtt Joshi Bharatnak egy interjúban.

És ezeket olvastad már?