SHOWBIZ

Nagyon aggódnak a 80 éves Törőcsik Mariért

Elképesztő nehéz főszerepet bízna a színésznőre egy orosz rendező. Anatolij Vasziljev csütörtökön érkezik Budapestre, hogy megbeszélje a részleteket Töröcsik Marival. Kollegái szerint viszont ez a szerep már túl nagy teher az idén 80 éves színésznő számára.

2012-ben már arról volt szó, hogy visszavonul Törőcsik Mari, most mégis bejelentették, hogy újra Anatolij Vasziljevvel fog dolgozni. Az orosz rendező csütörtökön érkezik Magyarországra. "Vasziljev június 11-én jön, addig nem is tudok  mit mondani. Annyit közölt velem, hogy Hemingway: Az öreg halász és a tenger című darabját játsszuk majd.

De egyelőre nem tudom, hogyan fogom bírni a próbafolyamatot

- mondja a színésznő, aki hét évvel ezelőtt egy kórházi rutinvizsgálat során rosszul lett, miután keringése összeomlott és kómába esett. Szívműködését újraindították az orvosok, a színésznő szervezete pedig csodával határos módon leküzdötte a bajt, de azóta nehezen mozog és fájlalja a kezeit.

A rendező ráadásul maximalista: saját, orosz színészeivel akár napi 12 órát is képes próbálni. "Vasziljev színészei

bizonyos értelemben aszkéták, akik kolostori elzártságban dolgoznak,

néha hónapokig, néha évekig, aztán ha kiérlelnek egy-egy különleges mestermunkát, azt a bemutató után ország-világ előtt körbehordozzák" - írta a rendezőről korábban a Színház magazin. Törőcsik Marit több kollegája félti ettől a darabtól, úgy gondolják, a közelgő próbafolyamat már túl nagy teher az idén 80 éves színésznő számára.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?