SHOWBIZ

Nagy tervei vannak Törőcsik Marinak, erre készül az unokájával

Színdarab készül Törőcsik Mari életéből, amit az unokája ad majd elő.
  • Szerző: Ripost

Színdarabot készítenek Törőcsik Mari életéről. Az előadás főszereplője pedig nem más lesz, mint a színésznő unokája, Járai Máté. A Győri Nemzeti Színház színésze Maár Gyula rendező – aki később Törőcsik férje lett – első házasságából származó unokája, s bár vér szerinti rokonság nincs köztük Törőcsikkel, a színész a nagymamájaként rajong érte.

"Régi álmom válik valóra a Törőcsik-esttel, régóta szerettem volna egy önálló produkciót. Ha minden a tervek szerint alakul, december 13-án lesz a bemutató. A 80-as évek végén a papa és Selmeczi György készítettek Mari mamának egy lemezt, az azon szereplő dalokat adom majd elő, de ehhez kellett a zeneszerző beleegyezése is, aki először nemet mondott" – mondta a Blikknek a Jászai Mari-díjas színész.

"Megkértem Mari mamát, segítsen ebben, és nagyon megható volt, amit mondott. Senki másnak nem adná oda a jogokat, de szerinte én nagyon jól tudom majd előadni a dalokat és a verseket is. Úgy gondolom, ez egy igazán személyes, intim előadás lesz, hiszen gyerekként saját magam tapasztaltam, milyen is Törőcsik Mari élete" – tette hozzá Járai, aki rendszeresen beszél a nagymamájával telefonon, de gyakran találkoznak is. A színész legutóbb pár napja látogatta meg Törőcsiket, és még dalra is fakadtak együtt.

"Mindig elmondja, hogy milyen jól nézek ki, milyen sármos vagyok, és bár én vagyok a „bal kézről jött unokája”, nagyon büszke rám. A feleségemet, Kirát is imádja. Bár a mi családunkban egyáltalán nem szokás beleszólni a másik életébe, gyakran megkapjuk a kérdést, hogy az együtt töltött 21 év után mikor jön a baba. Nyilván beszélünk családalapításról, szeretnénk babát, de majd jön, amikor jön. Persze, örülnék, ha úgy futkározhatna mezítláb a kertben, mint én kicsiként Mari mamánál, de nem szeretnénk kapkodni" – mondta Máté.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?