SHOWBIZ

Nagy bejelentést tett Bodrogi Gyula

A 85 éves színész úgy gondolja, itt az ideje, hogy visszavegyen a tempóból.
  • Szerző: Ripost

A Nemzeti Színház megbecsült művésze 85 éves kora ellenére is aktív, és míg kortársai már visszavonultak a jól megérdemelt nyugdíjba, vagy nagyritkán elvállalnak egy-egy előadást, addig Bodrogi Gyula több mint hat évtizede majd minden este a világot jelentő deszkákon bizonyít a nyolcvanötödik életévében is.

Fotó: Markovics Gábor

Fiatalabb kollégái csodálják és irigylik munkatempóját és a színház iránti szeretetét. A nemzet színésze idén visszavett egy kicsit a tem­póból és úgy dön­tött, csupán egyetlen új előadást vállal az évad második felére.

„A Tizenhárom almafa lesz az új bemutatóm idén Vidnyánszky Attila rendezésében, ami Trianon 100 éves évfordulója apropóján készül. Nem szoktam válogatni, mindig várom, hogy a színházam milyen nagyszerű feladatokkal talál meg. Valóban „csak” egy új előadás, de a futó darabjaim természetesen mennek, és nagy örömmel csinálom őket: a hét nemzetis előadásom mellett megy a János vitéz a Budapesti Operettszínházban, és a József Attila Színházban a Mici néni két élete Esztergályos Cilikével és Galambos Erzsivel. Elegek nekem most ezek a feladatok, elégedettebb nem is lehetnék és amíg szerencsére megvan az egészség, addig remélem, gondolnak rám és ugyanolyan szeretettel fogad a közönség, mint eddig” – mesélte a Borsnak a nemzet színésze, aki szabad­idejét továbbra is szívesen tölti a vadászattal, a családjával, és kiváltképp az unokáival.

És ezeket olvastad már?