SHOWBIZ

Michael Jackson mégis életben van? Felkavarta az állóvizet ez a videó

A sztárok közül többen már életükben legendává válnak, nem csoda, ha a rajongóik nehezen hiszik el, hogy bármikor meg is halhatnak.
  • Szerző: Ripost

Nem egy hírességről terjedt már el, hogy csak megrendezte a halálát, és hogy igazából máig vígan él, csak bujkál valahol, távol a kíváncsi tekintetektől. Elvis Presley, Michael Jackson, Jim Morrison vagy Tupac Shakur még mindig életben lenne? Vannak, akik szerint igen.

Elvis Presley

1977-ben halt meg, de egyesek szerint még ma is él – 86 éves lenne egyébként. De vajon miért gondolja így néhány rajongó? Először is egy fénykép miatt, amely a koporsójában készült a holttestéről, és az alapján alig hasonlított régi önmagára, többen inkább egy viaszbábunak látták.

Fotó: Facebook

Emellett a sírkövén is elírták a nevét – a középső neveként ugyanis a hagyományos Aaron szerepelt a családban használt Aron helyett –, és az életbiztosítását sem fizette ki a Lloyd's biztosító. Ezek alapján többen vélték úgy, hogy Elvis csak el akart tűnni: netán a maffiakapcsolatai elől menekült, esetleg gyengülő hangját „nyugdíjazta„ így.

Elvist azóta is többször vélték látni az Egyesült Államokban, de például a Las Vegas-i észleléseket aligha lehet hitelesnek tekinteni az ottani hasonmások nagy száma miatt. A legendás énekes még a Reszkessetek, betörők!-ben is feltűnt az összeesküvés-elméletek hívei szerint: a halála után tizenhárom évvel pont ott vállalt egy cameót ebben a reptéri jelenetben.

Michael Jackson

Michael Jackson-imitátorokból is dolgozik egy pár a nagyvilágban, egyikükről, a TikTokon Michael Jackton néven felbukkant figuráról azonban sok kommentelő úgy gondolta, hogy az igazi Jackson, miután olyan jól utánozta az énekes ikonikus mozgását, a moonwalkot. Hogy a bálványuk már 2009-ben meghalt, azzal nem sokat törődtek.

@michael.jackton.official Challenge accepted? #billiejean #mj #michaeljackton #moonwalker #sing #kingofpop #michaeljackson #song ♬ som original – Wendel Jackson

Sok volt a találgatás már annak idején is – főleg a boncolás körüli titkolózás miatt –, páran úgy vélték, hogy Jackson jogi ügyei, anyagi csődje miatt próbált meg eltűnni a nyilvánosság elől. Rögtön a halála után megjelent például egy videó, amely ezt kívánta bizonyítani: annyit lehetett benne látni, hogy a kocsiból, amely a sztár holttestét a birtokáról elszállította, egy ponton kiugrott valaki – ez a felvétel azonban, mint utóbb kiderült, egy megtervezett médiahack volt.

Jim Morrison

1971-ben, 27 évesen halt meg Párizsban, a halálával kapcsolatban azonban több kérdés felmerült. A holttestét nem boncolták fel – a francia törvények értelmében nem volt kötelező –, így már a halála okát sem lehetett biztosan tudni: a hivatalos verzió szerint szívrohamot kapott, de valószínűbb, hogy drogtúladagolásban halt meg. Barátnője, Pamela Courson azt mondta, Morrison tévedésből heroint szippantott fel kokain helyett, Marianne Faithfull szerint viszont a hírhedt helyi drogdíler, Jean de Breteuil vitt neki rossz anyagot.

Akárhogy is, arról is keringett pletyka, hogy Morrison igazából nem is halt meg, csak a hírnév elől menekült el úgy, hogy megrendezte a halálát. Még a Doors billentyűse, Ray Manzarek is el tudta képzelni, hogy a zenésztársa lefizetett egy orvost, hogy állítsa ki a halotti bizonyítványát, neki például az volt furcsa, hogy nem akarták megmutatni neki az énekes holttestét. „Sosem láttam Jim Morrisont holtan” – mondta annak idején.

(via)

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mákos guba egyszerűen
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?