SHOWBIZ

Megtörten jelentette be a férje: elhunyt a népszerű színésznő

A játékos sztárja hosszú ideje beteg volt.
  • Szerző: Ripost

93 éves korában elhunyt Dina Merrill amerikai színésznő, akit a magyar nézők olyan filmekben láthattak, mint a Káosz tévé, A fehérnemű hadművelet, melyben Tony Curtis oldalán szerepelt, vagy éppen A nagy trükk.

Halálhírét férje jelentette be, aki elmondta, a színésznő időskori demenciában szenvedett. Férjén kívül két gyermeke, 10 unokája és 2 dédunokája gyászolja.

A színésznő - akinek eredeti neve Nedenia Marjorie Hutton - a 20. századi amerikai elit egyik legbefolyásosabb tagja volt. Édesanyja a Post Cereals élelmiszergyártó cég örököse volt, édesapja pedig bróker. Merrill milliárdokat örökölt, szülei éppen ezért sem vették jó néven, amikor bejelentette, hogy ő színészetet akar tanulni.

Végül szép sikereket ért el a filmgyártásban is, miközben vagyona egyre gyarapodott. Háromszor ment férjhez, az első férje az a Stanley Maddox Rumbough Jr. volt, aki a Colgate tulajdonosa volt. Második férje az Oscar-díjas Cliff Robertson volt. Harmadik férjével, Ted Hartley-vel 28 éve éltek boldog házasságban.

A színésznő négy gyermeket szült, de ketten tragikusan fiatalon elhunytak. Fia mindössze 23 évesen halt meg egy hajóbalesetben, míg lánya petefészekrákban szenvedett.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?