SHOWBIZ

Meglepő dolog derült ki a Saul fia sztárjáról

Ugyan nem volt a stáb tagja, de Törőcsik Mari nélkül más lett volna a Saul fia. Hiszen ő fedezte fel a főszereplőt, Röhrig Gézát.
  • Szerző: The_M

Talán ma nem lenne az Oscar-díjas Saul fia alkotótáborának a tagja, sőt lehet, hogy maga a Saul fia sem lenne Oscar-díjas, ha Röhrig Géza nem találkozik 27 évvel ezelőtt Törőcsik Marival - írja a Bors.

"Madaras József Eszmélet című ötrészes filmjében játszottunk együtt, ahol két és fél epizódban én alakítottam a kamasz József Atillát, Mari pedig a mamát. Egy 19 esztendős senki voltam, akit az utcáról választottak be, nulla előképzettséggel" - kezdte Röhrig a találkozásuk történetét.

A ma már világhírű színész majdnem megfutamodott a castingon, de akkor meglátta a legendás színésznőt, aki a szárnyai alá vette, és rengeteget foglalkozott vele.

"Felkarolt, és ezért nagyon hálás vagyok neki, rettentően fontos nekem. Õ már akkor is a szakma királynője volt, nem kellett erőlködnie egyik szerephez sem. Mari - aki maga is örökbe fogadott egy gyereket - tudta, hogy én is örökbe fogadott vagyok - ez is megpecsételte a kapcsolatunkat."

Én csodáltam őt, ő pedig folyamatosan rajtam tartotta a szemét, figyelt, és azóta sem felejtett el.

Ami így is van, hiszen a nemzet színésze a Magyar Filmhét díjkiosztóján maga emelte ki a színpadon, hogy ismerik egymást Röhriggel. Ami a filmezéstől máris visszavonuló férfinak akkora megtiszteltetés volt, mint maga az Oscar.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?