SHOWBIZ

Meglepő bejelentések az Operettszínházban

Darabok jönnek-mennek, hiszen ez a kőszínházak rendje. Az Operettszínház 2018/2019-es évadának repertoárja és persze szereplőgárdája azonban egészen ígéretes.
  • Szerző: Buster

Bár nem volt előadás, kedd délután egy gombostűt sem lehetett leejteni az Operettszínházban, annyian voltak kíváncsiak az új évad bemutatóira. A főigazgató, Lőrinczy György először mégis úgy gondolta, pontot tesz a közte és a korábbi művészeti vezető között kialakult vita végére.

"Szeretném tolmácsolni köszönetünket a magam és a színház nevében Kerényi Miklós Gábornak azért a több évtizedes művészi munkáért, amit a teátrum érdekében folytatott. Nagy tisztelettel arra kérem, hogy a színháztörténetben nem egyedülálló igazgatóváltást és az ezzel járó fájdalmakat és érzéseket próbálja meg feldolgozni. Mi szeretnénk a munkára koncentrálni, és szeretném hangsúlyozni, hogy mi kerül az Operettszínház színpadára az új évadban, azt most én és a tanácsadóim döntjük el. Amennyiben a jogi lehetőségek adottak lesznek, akkor a darabjaiból hármat szeretnénk műsoron tartani, de a többi sem kerül olyan helyzetbe, hogy azt a későbbiekben ne tudjuk felújítani..."

– kezdte a főigazgató, aki ezután hosszasan beszélt a megújuló teátrum közönségére váró számos bemutatóról.

Szeptember 20-án mutatják be Szörényi Levente és Bródy János rockoperáját, az István, a királyt, melynek főszereplői Dolhai Attila-Feke Pál és Kocsis Dénes-Veréb Tamás lesznek.

Szeptember 28-án pedig a Semmelweis című opera-oratorikus kórképet láthatják az érdeklődők a Raktárszínházban.

Október 25-én érkezik a Tündér Lala című zenés mesejáték Szabó Magda legendás műve alapján. A darabban fiatal tehetségek mellett feltűnik majd Lehoczky Zsuzsa is. A bemutatót a Kálmán Imre Teátrumban tartják.

November 30-án Fényes Szabolcs fantasztikus revüoperettjét tűzi műsorára az Operettszínház, melyben a társulat emblematikus alakjai tűnnek majd fel. Láthatjuk Peller Annát, Szendy Szilvit, Dancs Annamarit, Dolhai Attilát, Gömöri András Mátét vagy éppen Peller Károlyt.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?