SHOWBIZ

Megérkezett Nanushka legújabb kollekciója

Mindenki számára elérhetővé vált és a boltokba került a Nanushka Pre-Fall 2019 kollekció, mely a könnyed nőiességről szól.
  • Szerző: Ripost

A kollekcióban visszaköszön a márkára jellemző modern nomád stílus, de a 70-es évek belsőépítészeti jegyei is fellelhetőek a részletekben.

Sándor Szandra egy pillanatra sem pihen. Az amerikai piac igényeire készült, 22 vadonatúj termékből álló High Summer kollekció után megérkezett a Nanushka Pre-Fall 2019 kollekció is, mely júniustól minden vásárló számára elérhetővé vált online és a boltokban is. Sándor Szandra ezúttal is hű volt önmagához. A Nanushka filozófiája a nomád szellemiségben gyökerezik, ami a magyar történelemnek is szerves része. A természetközeli, vándorló életmód alkotta látásmód mellé kulturális referenciák sokasága társul, ez a látásmód köszön vissza a legújabb kollekcióban is.

A laza, hosszított fazonok, a ballon ujjak és a koptatott pamut anyagok felpezsdítik a hagyományos formákat, míg a szarongok és gyűrt részletek kiemelik a nőies vonalakat. A kényelmes kötött darabok anyagában visszaköszön a tradicionalitás, amely a meglepő részletektől lesz igazán friss.

Jó példa erre a rojtos szegélyekkel megújult klasszikus szövet kabát.

A 70-es évek ihlette anyagok, szabások és formavilág egyértelműen visszaköszön a ruhákon.

Bársony, vegán bőr, és kifogástalan szabásvonalak tükrözik a korszak bútoraira jellemző egyszerű, de kényelmes kárpitok világát.

A Nanushka megragadta a divattörténelem egyik feledhetetlen korszakát, és föld színekkel, valamint a 90-es évekre jellemző stílusjegyekkel tette modern, kortárs viseletté. A puha, ugyanakkor elegáns vegán bőr szinte simogatja a testet, közben pedig az intuitív érzékek megjelenéséhez nyit új dimenziókat. A bútorok formavilágát és textúráját megidéző gyantából készült részletek a faragott tárgyak időtlenségét szimbolizálják. A kollekció egyik újdonsága a puha vegán bőrből készült Tao övtáska, amely a sorbet pink, fekete, és a kígyóbőr árnyalatoktól lesz igazán egyedi.

A sportosabb darabokat a 70-es évek szabadidős viselete ihlette. A gyapjú szettek, a modern sport szandálok, és a terry vásznak a korszakra vonatkozó fontos utalások. Erős nosztalgia újragondolva. A minimalista stílushoz és nőies sziluettekhez visszafogott, sötét föld színeket és szürkés pasztell árnyalatokat társítottak, amelyeket kígyóbőr mintás és sorbet pink részletekkel egészítettek ki.

Ezek adják a Nanushka jellemző stílusjegyeit, amelyekben a finoman újragondolt klasszikus darabok kapnak hangsúlyt.

A Nanushka márka 2006-os indulása óta a legmeghatározóbb magyar divatcéggé nőtte ki magát. A GB Partners 2016-os tőkebefektetését követően a Társaság egy gyors növekedésnek indult, amit mi sem mutat jobban, mint az, hogy a Társaság a 2017-ben elért 766 millió forint árbevételét 2018-ra sikerült megháromszoroznia, amely növekedési ütem 2019-ben is várhatóan folytatódni fog. A márka ismertségét növelendő, a Társaság fontolgatja tengeren túli kiskereskedelmi üzletek nyitását is a közeljövőben.