SHOWBIZ

Még van jegy, csapj le az utolsó ingyenes darabokra Mága Zoltán előadására!

A hegedűművész előadásával ezer rászoruló cigány és nem cigány gyermek iskolakezdését támogatja. Az esten megemlékeznek a dunai hajókatasztrófa magyar és koreai áldozatairól is.
  • Szerző: Ripost

Mága Zoltán hegedűművész a budapesti Szent István-bazilika előtt ad gálaműsort augusztus 23-án a 100 templomi jótékonysági koncertsorozat részeként. A koncert díszelőadására a belépés díjtalan, viszont regisztrációhoz kötött. Az ülőhelyek ugyan elfogytak egy nap alatt, de több ezer állóhely várja még az érdeklődőket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

„A gálaműsor repertoárját nemzeti ünnepünk szintúgy meghatározza, mint a nemzeti összefogás” – hangsúlyozta Mága Zoltán az MTI-nek, hozzátéve: az esten a klasszikus zene mellett könnyűzenei darabok is felcsendülnek.

A jótékonysági koncerten így egyebek mellett Bartók Béla Román népi táncok, Liszt Ferenc 2. Magyar rapszódia, Tomaso Albinoni Adagio, Johann Sebastian Bach Air, Alfredo Catalani La Wallyé és Weiner Leó D-dúr Divertimento című műve hangzik el John Williams Schindler listája, Max Bruch g-moll hegedűversenye, Manuel de Falla Spanyol tánca, Pablo Sarasate Zigeunerweisen és Karl Jenkins Palladio című alkotása mellett, valamint felcsendül Máté Péter Hazám című dala és az István, a király című rockoperából részlet – közölte Mága Zoltán.

A Kárpát-medencei magyarság összetartozásának jelképeként Erdélyből, a Felvidékről, Kárpátaljáról és a Vajdaságból is érkeznek tánckarok, gyermek- és felnőtt kórusok. Az esten a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekart Antal Mátyás vezényli, színpadra lép mások mellett Bodrogi Gyula, Szacsvay László, Eperjes Károly, Sümegi Eszter, Szakcsi-Lakatos Béla, Wolf Katalin és Feke Pál.

A jótékonysági gálakoncerttel ezer rászoruló cigány és nem cigány gyermek iskolakezdését támogatják, megemlékeznek a dunai hajókatasztrófa magyar és koreai áldozatairól, valamint szeretnének hozzájárulni a „szolgálatteljesítés közben” alapítvány működéséhez. Ezen túl életmentő műszert is adományoznak a szegedi gyermekklinika részére.


Akik időben érkeznek, 19:30 után elfoglalhatják azokat az ülőhelyeket, amelyekre nem érkeztek meg a regisztrálók. A bevételt rászorulók kapják.

Második alkalommal zajlik a 100 állomásból álló jótékonysági koncertsorozat, amelyet 2018. március 19-én Marosvásárhelyről indított útjára Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész. Első alkalommal a hegedűművész több mint 100 millió forint értékben segített az árvíz- és a vörösiszap károsultjainak, tehetséges és beteg gyermekeknek, kórházaknak, nagycsaládosoknak, hősi halott rendőrök és katonák hozzátartozóinak, de megszólalt a hegedűje templomok felújításáért, munkahelyteremtésért és a társadalmi békéért is.

És ezeket olvastad már?