SHOWBIZ

Már nincs esélyük: kiderült, kik A Dal 2017 kiesői!

Rendkívül szoros küzdelmet hozott A Dal szombat esti válogatója!
  • Szerző: Ripost

A Peet Project Kill Your Monster című dala jó kezdés volt, felrobbantotta a házat, meg is kapták a negyven pontot, így már az elején kiderült, hogy a banda biztosan továbbjut a középdöntőbe. Õket az X-Faktorból megismert Tóth Andi követte. A tizennyolc éves lány célja, hogy a közönség ismét azt a lázadót lássa benne, mint néhány évvel ezelőtt, amikor egy tehetségkutató megnyerésével berobbant a köztudatba. 34 pontot kapott, ezzel az első hat produkció után az utolsó helyre került. Bár ekkor még volt esélye, látszott, el van keseredve, Andit a sírás kerülgette.

AnnaElza és Kása Juli Jártam című dala 34 pontot kapott, a népzenei elemeket ötvözte a modernebb popzenével. Így akiknek hiányzik a Nox együttes szellemisége, biztosan boldogan tudnak azonosulni a számmal. Caramel szerint az énekesnő sokszor hamis volt, a színpadi tapasztalatlanság miatt pedig nem érezték azt a zsűritagok, hogy a dal igazán ütött volna.

Chase a Dust In The Wind után 39 pontot és elismerő kritikát kapott a külsejét illetően. Zséda nem csak a produkcióját méltatta, de hozzátette, külseje miatt jó volt ránézni a fiúra. Hasonlót utoljára a Megasztár második szériájában hallhattunk, amikor Soma nem titkoltan teljesen odavolt az egyik versenyzőért, Torres Daniért.

Az igazi áttörést Galambos Dorina csapata, a Mrs Columbo hozta meg, pörgős, dinamikus dalukkal felrázták a közönséget. Ez a szavazatokon is meglátszott, összesen 38 ponttal hagyták el a színpadot.

Kállay Saunders András nem először áll A Dal színpadán, két évvel ezelőtt ő képviselte országunkat az Eurovízión. Idén bandájával, a Kállay Saunders Banddel próbálkoztak, 17 című, fiatalságról szóló daluk nagy sikert aratott. Frenreisz Károly elmondta, annyira jó volt a szám, hogy legszívesebben megölelte volna Andrást. Rutinjuknak köszönhetően 42 pontot kaptak. Mujahid Zoli egy lassú, ámde nehezen énekelhető, érzelmes dallal indult. Az On My Own nem nyerte el tejes mértékben a zsűri tetszését, ez az értékelésen is meglátszott, összesen 36 pontot kapott.

Peter Kovary & The Royal Rebels a nevükhöz méltó, lázadó számot adták elő, daluk címe It's A Riot.

Kanizsa Gina Fall Like Rain című dala nem igazán bekategorizálható, az énekhang és a különleges színpadi látvány miatt viszont elkápráztatta a közönséget. Caramel az este során először tökéletesnek nevezte a produkciót. Véleményével Zséda és a többiek is egyetértettek, rendkívül színvonalasnak nevezték a produkciót, összesen 42 pontot kapott a zsűritől és a nézőktől.

Szabó Ádám utolsóként lépett a színpadra, a zsűrit leszámítva sokak tetszését nyerte el a dala, hiszen összesen 38 pontot kapott. Ezáltal holtversenybe került a Mrs Columbóval, és a zsűrinek kellett eldöntenie, melyiküket engedi tovább a középdöntővel. A négy ítész végül Mrs Columbóra szavazott.

Így végül a Peet Project, a Miss Columbo, Kanizsa Gina, a Kállay Saunders Band és Chase jutott tovább a zsűri és a közönség szavazatai alapján.

A vigaszágas szavazáson már csakis a nézők dönthettek, ők Szabó Ádámot választották hatodik továbbjutónak. Ez azt jelenti, hogy a fiatal énekes a többiekkel együtt már biztosan ott lesz a februári középdöntőn.

A következő élő adás február 4-én, szombaton 19.30-tól lesz a Duna Televízión, akkor még tíz énekes küzd majd meg a középdöntőbe jutásért.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?