SHOWBIZ

Már csak néhány óra és kiderül, közöttük A Dal 2018 győztese!

Minden eddiginél sokszínûbb és izgalmasabb, így még csak meg sem lehet tippelni, ki áll idén A Dal 2018 dobogójának legfelső fokára.
  • Szerző: Ripost

Szombaton eldől, melyik lesz az a produkció, amely idén májusban a lisszaboni Eurovíziós Dalfesztiválon képviselheti hazánkat és ezzel esélyt kap arra, hogy övé legyen Európa legjobb dala 2018-ban. A döntős mezőny idén talán minden eddiginél sokszínűbb és izgalmasabb, így még csak meg sem lehet tippelni, ki áll idén A Dal 2018 dobogójának legfelső fokára.

Süle Zsolt a lányának énekel

A döntő legtapasztaltabb tagjának nagy esélye van a végső győzelemre. Zsolt korábban az LGT emlékzenekar tagja volt, 49 évesen pedig úgy döntött, a nemzetközi porondon is szeretné bizonyítani a rátermettségét.

Kevesen tudják, de az énekes már azzal nyert, hogy bejutott a döntőbe, ugyanis ezzel teljesítette a számára legfontosabb személy vágyát. „A lányomnak megígértem, hogy ott leszek a döntőben és ez megvalósult” – fogalmazott az énekes.

Király Viktornak a barátnője a múzsája

Az énekes nem tagadja, nem biztos, hogy megszületett volna a Budapest Girl című dala, hogy ha nem ismeri meg kedvesét, Anitát.

A szerelmesek öt hónapja alkotnak egy párt, kapcsolatuk pedig nem csak Viktor érzelmi életére, de a zenei karrierjére is jó hatással van.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy amikor megismertem Anitát, a lénye meghozta a vágyat arra, hogy írjak egy szerelmes dalt. Mondhatjuk, hogy ő az én múzsám” – árulta el mosolyogva Viktor.

Horváth Tamás a gyermekeként tekint a dalára

A Sztárban Sztár legutóbbi évadának győztese elképesztően boldog, mert száma már azelőtt nemzetközileg ismert lett, hogy egyáltalán kijutott volna az Eurovízióra.

Tamás nap, mint nap üzenetek garmadáját kapja Angliából, Németországból, Dániából, Brazíliából, de még Portugáliából is.

A külföldi rajongóktól érkező dicséretek még nagyobb önbizalmat adnak az énekesnek.

„Kicsit a gyermekemként tekintek a dalomra, és nagyon hálás vagyok neki. Büszke vagyok rá, akár a gyermekemre” – mondta el Tamás, aki bízik benne, hogy honfitársai ugyanúgy vélekednek majd a döntőben, mint a más ország béli rajongók.

Yesyes - negyedszerre talán sikerül

A duó egyik tagja, Szabó Ádám már negyedik éve küzd azért, hogy kijusson külföldre és a nemzetközi színpadokon is mérettethesse meg magát. Ádám először 2013-ban próbálkozott, majd 2015-ben, 2017-ben és idén is versenybe szállt a győzelemért.

„Bízunk benne, hogy ketten megcsináljuk, és egész Európa megismerheti a munkásságunkat!” – mondta el Ádám.

Heinz Gábor BIGA volt már Eurovízión

Az énekes 2009-ben már volt kint az Eurovíziós Dalfesztiválon, amit akkor Moszkvában rendeztek meg. Biga Ádok Zoli háttérénekeseként lépett színpadra, és már ekkor tudta, hogy szeretné átélni ismét ezt az élményt, de már úgy, hogy ő a főszereplő.

2012-es sikertelen próbálkozása után idén újra versenybe szállt a győzelemért, kérdés, hogy most vajon sikerül-e győznie?

Az AWS dala családi tragédiáról szól

Kevesen tudják, de a Viszlát, nyár című dal előadása közben Siklósi Örs a saját fájdalmát is beleteszi a produkcióba. Az énekes ugyanis édesapja haláláról énekel a színpadon.

A dal üzenete, hogy az emberek még időben kezdjenek el figyelni egymásra azért, hogy utólag ne bánjanak meg semmit sem.

Dánielfy Gergő musicalt ír

Az énekesre nagyon nagy hatással voltak az elmúlt hónapok, ezért Gergő úgy döntött, hogy a műsor végeztével egy musical írásába kezd, amelyben feldolgozza a versenyben átélt eseményeket. A fiatal előadó nem volt könnyű helyzetben, hiszen a műsorral párhuzamosan zajlottak a vizsgái is.

„Az egyetem mindenben segített, támogatott, a tanáraim, csoporttársaim is megértőek voltak. A válogató idején ingáztam” – mondta el a Ripost-nak Gergő, aki most már csak a döntőre koncentrál.

Leander Kills – Platinalemezes dallal versenyeznek

A tavalyi év után a Leander Kills úgy döntött, ismét megmérettetik magukat A Dalon. 2017-ben szép sikereket értek el, mondhatni, hogy egy karnyújtásra voltak a győzelemtől: bár nem ők utazhattak az Eurovíziós Dalfesztiválra, de a műsor végén elnyerték a Legjobb Dalszöveg különdíját.

A tavaly szeptemberében kiadott második, Élet a halál előtt című Leander Kills album a MAHASZ albumeladási listájának élén nyit és 8 nap alatt aranylemez hitelesítést kapott, és az év vége előtt platinalemez lett.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?