SHOWBIZ

Magyar zenekar lép színpadra Robbie Williams előtt

A Ripostnak adott interjút az Ocho Macho zenekar, akik Robbie Williams elő-zenekaraként adhatnak koncertet.
  • Szerző: Ripost

Az Ocho Macho nyerte a Nagy-Szín-Pad! című tehetségmutató versenyt, így őket érte a dicsőség: Robbie Williams előzenekara lehetnek a nyári koncerten!

Lobenwein Norbert, a VOLT Produkció vezetője a verseny eredményhirdetésekor bejelentette: a második helyezett Biebers is felléphet a koncert előtt.

A megkereste a győztes csapat, az Ocho Macho énekesét, Kirchknopf Gergőt, aki örömmel mesélt az előkészületekről:

Borzasztóan örülünk a díjnak és a lehetőségnek, de hát ki ne örülne annak, hogy ekkora sztár előtt játszhat

- mondta boldogan az énekes.

A következő három hónapban a zenekar folyamatosan koncertezik, de a rengeteg munka mellett azért van idejük lélekben is felkészülni a produkcióra.

Várjuk nagyon a koncertet és készülünk is egy meglepetéssel: Deniz lesz a vendégünk, akivel tervezzük előadni a közös dalunkat.

A zenekar John Newman, Fatboy Slim és Ákos előtt játszhat a soproni VOLT-on, ugyancsak nagyszínpadon adhat koncertet a Strand - Nagyon Zene Fesztiválon, és a közmédia díjaként Magyarországot képviseli jövőre a groningeni Eurosonic fesztiválon - ám a legnagyobb szó számukra most az előzenekari lehetőség.

Érdekes, hogy a kezdetekkor játszottunk mi is Robbie-számokat, de ezek lassan kikoptak a repertoárból és jöttek a saját dalok, amelyekkel most már sikerült átlépni a határt és megmutatni magunkat a nemzetközi piacon is.

- nyilatkozta a nak a zenekar énekese.

A reggae, a ska, a punk és a latin zene elegyét játszó, nyolctagú Ocho Macho 2003-ban alakult Kőszegen, azóta kétszeres platinalemezes lett és bejárta az országot, emellett külföldi fesztiválokat is megjárt Romániától Ausztrián át Németországig. 2009-ben jelent meg első stúdióalbuma El Mundo Fantástico címmel, ezt követte 2011-ben az Online a világ, majd a tavalyi harmadik anyag, a De Puta Madre, amellyel egy időben könyvet is megjelentettek a történetükről Ocho Camino címmel. Szintén 2014-ben két városban nagy sikerű, szimfonikus koncertet adtak áthangszerelt dalaikból hetven zenész kíséretében. Nemrég új kiadvánnyal, a Punk című EP-vel jelentkezett a csapat.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?