SHOWBIZ

Magyar Virtus: Tóth János Rudolf, az antisztár gitáros – videó

A nullahategy Magyar Virtus – Velünk élő legendák című sorozatának ötödik részében egy olyan zenészt mutat be a sikeres ügyvéd és zenész, Kosik Kristóf és Jeszenszky Zsolt, aki – ahogy mondani szokás – végig a radar alatt maradt, mert ő így érezte jól magát.
  • Szerző: Ripost

Tóth János Rudolf a Kexben kezdte, de játszott a Bergendyben és a Hobo Blues Band-ben is, meg nagyjából mindenhol és mindenkivel, aki a 60-as, 70-es, 80-as években kicsit is számított a magyar rock- és beatzenében. De sokat zenélt külföldön is, amikor ez még ritkaságszámba ment – de ott sem lett ismert a szélesebb közönség körében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Ő ugyanis nem a reflektorfényt keresi, hanem egyszerűen csak zenélni szeret. Nagyon. És jól is csinálja. A tökéletes session-gitáros, és egyben az egyik legelismertebb is, aki akár stúdióban, akár koncerten végtelen profizmussal hozza azt, amit az adott zenekar vagy szólista zenei világa megkövetel. Emellett zenetanár, a fiatal magyar gitárosok egyik legfontosabb mentora, elsősorban a Kőbányai Zenei Stúdióban. Nem csak a színpadon húzódik inkább a háttérbe, de a kamerák előtt is ritkán szerepel” – írják Tóth János Rudolfról.

A cikk a nullahategy-en olvasható!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?