SHOWBIZ

Mága Zoltán most igazán büszke lehet a lányára!

Péntek este kihirdették a Budapest Dal idei versenyének végeredményét. Mága Jennifer elsöprő sikert aratott.
  • Szerző: RIPOST

A Mága családban nem esett messze az alma a fájától! A Liszt Ferenc-díjas Mága Zoltán csodálatos hangú nagylánya, Mága Jennifer nyerte a Budapest Dal 2019 versenyét. Az énekesnő Burai Krisztiánnal közösen előadott dala, a Bennünk a győztes diadalmaskodott.

A közönségtől Tóth Gabi és Majka duettje, a Mi éltünk kapta a legtöbb szavazatot. A Budapest a Fiatal Tehetségekért elnevezésű elismerést OliverFromEarth A világ az enyém című szerzeménye érdemelte ki.

„Váratlanul ért ez a díj és elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy a zsűri szerint is „bennünk van a győztes”! Hálás vagyok és köszönöm a zseniális Burai Krisztiánnak a közreműködést, Lombos Marcinak az inspiráló dalszöveg megírását, a Budapest Táncstúdiónak pedig a színpadi koreográfiát. A zsűri bizalma számomra egyúttal visszaigazolás is, hogy kitartással és hittel tényleg szárnyalhatunk és a csúcsra juthatunk. Külön gratulálok a közönségdíjhoz Tóth Gabinak és Majkának, ahogy minden versenyzőnek is kiváló produkciókhoz!” – nyilatkozta a díjátadó után Mága Jennifer. 

A Fővárosi Önkormányzat második alkalommal meghirdetett pályázatára mintegy 100 pályamű érkezett, közülük a szakmai zsűri nyolcat javasolt a nagyközönség szavazására. Emellett a főváros hat ismert előadót kért fel a részvételre. Mivel idén Budapest Európa sportfővárosa, a szervezők elsősorban sportolásra alkalmas, motiváló ritmusú, jó hangulatú dalokat vártak a versenybe.

A fődíjas és a közönségdíjas az elismerés mellett egymillió forint pénzjutalmat kap a fővárostól. Emellett mind a 13 döntős egy közös albumon kap lehetőséget arra, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse szerzeményét.

Mága Jennifer a díjátadó után nagylelkű felajánlást tett.
“Ez a győzelem számomra hatalmas elismerés, ami erőt ad és inspirál a következő munkáimhoz. Igazán sok teendő, gyakorlás és bizonyítás vár rám, hogy méltó módon képviseljem a díjat. A nyeremény egy részét természetesen – ahogy Édesapám is tenné, jótékony célokra fogom felajánlani!” – beszélt nemes gesztusáról a Liszt-díjas hegedűművész lánya, aki a Budapest Dal 2019 verseny győzteseként bebizonyította, hogy szárnyaló tehetsége kitartó szorgalommal párosulva meghozza a győzelmet!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?