SHOWBIZ

Less be a Petőfi Zenei Díj kulisszái mögé: így készül a show

Már nem kell sokat várni, pár óra múlva ugyanis kezdetét veszi a gálaműsor.
  • Szerző: Ripost

A hagyományos, nyári időpont helyett, ezúttal január 23-án a Duna TV kétórás showműsorában adják át a Petőfi Zenei Díjakat immár ötödik alkalommal. A Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV névadóját formázó szobrokat 12 kategóriában kapják a hazai könnyűzene legjobbjai. A díjazottak személye közül néhány már tavaly óta publikus.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Dal 2020 adásában adták át az év dalának és akusztikus dalának járó Petőfi Zenei Díjat Rácz Gergőnek és Orsovai Reninek, az év felfedezettjének, a Tortugának és A Dal 2020 legjobb dalszövegírójának, Molnár Tamásnak. Az életműdíjat dén Horváth Charlie veheti át.

„Hosszú hónapok kemény munkája van mögöttünk, hogy színpadra kerüljön egy ekkora show. Először is ki kell találnunk egy koncepciót, egyeztetünk a zenekarokkal, a ruhákat, a táncos produkciókat és azt, hogy miként áll össze az egész látvány. A plusz effekteket is egyeztetjük, illetve a világítás technikát. Ez egy iszonyatosan összetett csapatmunka” – fogalmazott Lukács Gabi, a Petőfi Zenei Díj színpadi show-rendezője.

„Szerencsém van, mert a Kelemen Kabátban bevett engem a produkciójukba. Két saját dalomat is előadom majd, illetve besegítek az ő slágereikbe is. Ilyen idősen csak örülök, hogy a fiatalok foglalkoznak velem” – mondta Nagy Feró, akit többek között ma este egy igazán látványos műsorban láthatnak a nézők a Dunán.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?