Létrehozva: 2020.03.19.

Koronavírus-járvány: Komoly szabályokat kell betartania az Exatlon sztárjainak

A TV2 folyamatosan figyeli a vírushelyzetet és konzultál a helyi illetékesekkel.

A koronavírus-járvány miatt komoly intézkedéseket vezetett be a TV2 az Exatlon versenyzőire és stábjára vonatkozóan. A csatorna mindent megtesz a Dominikán tartózkodó személyek biztonsága és egészsége érdekében, és továbbra is azon lesz, hogy a szabályok betartása mellett, hétköznap esténként szórakoztassa a nézőket.

Fotó: TV2

„Az Exatlon Hungary forgatási munkálatai a kezdetektől fogva egy hermetikusan lezárt, fegyveres őrökkel védett területen zajlanak a Dominikai Köztársaságban. Minden versenyző biztonságban van, tud a járványról és az itthoni családtagok állapotáról” – kezdte a hivatalos közleményében a TV2. A csatorna leszögezte, hogy a forgatási rend továbbra is változatlan, a stáb folyamatosan azon dolgozik, hogy a hazai tévénézőknek hétköznap esténként kikapcsolódást nyújthasson ebben a nehéz időszakban. Ugyanakkor a koronavírus-járvány egyre intenzívebb terjedése miatt fontos óvintézkedéseket tettek azért, hogy a teljes magyar csapat, a versenyzők és a stábtagok épségben és egészségben vészeljék át ezt az időszakot.

„Egy ideje sem a versenyzők, sem a stábtagok nem hagyhatják el a forgatás helyszínéül és a magyar csapat szálláshelyeként is szolgáló lezárt területet, senki sem érintkezhet idegenekkel. A versenyzőkre és a stábra egy kitűnően felkészült nemzetközi orvosi stáb felügyel a nap 24 órájában. Komolyan felszerelt kórházi háttér áll rendelkezésünkre, ahol a koronavírus tesztelésére is felkészültek. A versenyzők és a stábtagok szálláshelyeit fertőtlenítik. Arcmaszkok, kézfertőtlenítők és tájékoztatók kerültek kiosztásra” - fogalmazott a csatorna. A kialakult helyzetre való tekintettel a TV2 feloldotta azt a szabályt, hogy a versenyzők semmit nem tudhatnak a külvilágról. Pontos és teljes körű tájékoztatást kaptak – és folyamatosan kapnak – a vírus elleni védekezésről, a járvány világszintű alakulásáról, a magyarországi helyzetről és természetesen a családtagjaikról, szeretteikről.

Fotó: TV2

A stáb folyamatosan kapcsolatban van a versenyzők hozzátartozóival, rendszeres tájékoztatást adnak róluk a versenyzőknek. Mindezt a forgatáson kívül teszik, tehát a tévénézők mindezt nem láthatják, mert az Exatlonnak továbbra is csak a sportról, a Bajnokok és Kihívók örök versengéséről kell szólnia” – közölte a TV2, majd kitértek a versenyzők állapotára is.

A közelmúltban egyik versenyző magas lázzal kórházba került: az elvégzett vizsgálatok után az orvosok megállapították, hogy az ezen a területen elterjedt dengue-lázat kapta el, amelyet szúnyogok terjesztenek. Több napos kórházi felügyelet után gyógyultan tért vissza a versenybe.”

A Dominikai Köztársaságban 21 regisztrált koronavírus fertőzöttről tudni, 1 haláleset történt. A kormány március 16-tól harminc napra korlátozta a ki- és beutazásokat, így a versenyből ezután kieső szereplők csak a rendelkezés feloldása után tudják elhagyni az országot. Kapcsolatba léphetnek a szeretteikkel és a stáb mindent biztosít számukra.

Az utazási korlátozásokat megelőzően több tartalék játékos érkezett Magyarországról a Dominikai Köztársaságba. Ők az előírásokat betartva karanténban várakoznak, naponta esnek át orvosi vizsgálaton és csak akkor csatlakozhatnak a versenyhez, ha egészségesek és így a személyük semmilyen veszélyt nem jelent.

„Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy az óvintézkedéseket tudomásul véve és a szigorú szabályokat pontosan betartva folytassuk az Exatlon Hungary versenysorozatát. Hitünk szerint a kialakult helyzetben nekünk ma az a dolgunk, hogy a versenyzőket és a munkatársainkat teljes biztonságban tudva, a televízió képernyőjén keresztül kikapcsolódást és ezáltal legalább pár órára megkönnyebbülést nyújthassunk honfitársainknak ezekben a nagyon nehéz napokban„ – fogalmazott a TV2.

Ez is érdekelhet

origo.hu

"Eredeti cicije van?" – kikérdezte barátja a Házasság első látásra szereplőjét

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

borsonline.hu

Rendőrök lepték el az eltűnt kétéves Danka otthonát: Markológéppel ássák fel a területet

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Válása miatt kapott hideget-meleget Szabó Ádám felesége

SHOWBIZ

Íme a magyar Elvis Presley: „Nem vagyok imitátor, én énekes vagyok”

SHOWBIZ

Ez ám a megtiszteltetés: Bangó Margit közös dalra hívta Curtist

SHOWBIZ

Nagy bejelentést tett Ördög Nóra – aztán jött a hideg zuhany

SHOWBIZ

Exei ajándékával költözött a férjéhez a TV2 sztárja

SHOWBIZ

Elárulta a Next Top Model Hungary zsűritagja, kiből lesz sikeres modell