SHOWBIZ

Koronavírus-járvány: Ebben bízik Dobó Kata – Videó

Szigorú óvintézkedések mellett forgatják az El a kezekkel a Papámtól! című családi filmet, ami Lakner Artúr 1942-ben megjelent Édes mostoha című regényéből születik. A Nemzeti Filmalap támogatásával készülő produkció rendezője nem más, mint Dobó Kata, aki a Ripost-nak beszélt őszintén a kihívásról és a járványhelyzetről.
  • Szerző: Doris

A koronavírus-járvány második hulláma miatt maszkban jelentek meg a színészek az El a kezekkel a Papámtól! forgatásán, amire a is meghívást kapott. Dobó Kata, a film rendezője lapunknak elárulta, hogy nagy álma vált valóra azzal, hogy a színészet mellett rendezőként is kipróbálhatja magát, és nagyon reméli, hogy a pandémia miatt nem kell újra leállniuk a munkával.

Fotó: Markovics Gábor

„Minden szükséges óvintézkedést megteszünk annak érdekében, hogy a járványhelyzet ellenére meg tudjuk csinálni a filmet. Az előkészületek során egyszer már le kellett állnunk két és fél hónapra, bízom benne, hogy erre most nem kerül sor” – kezdte a -nak Kata, aki biztos benne, hogy pont a legjobbkor jött az életében az, hogy rendezőként is kipróbálhatta magát.

Fotó: Markovics Gábor

„Abszolút egy álmom vált ezzel valóra, és úgy érzem, pont a legjobbkor adódott ez a lehetőség az életemben. Azt vallom, hogy az embernek mindig keresnie kell az új kihívásokat, ki kell lépni a komfortzónánkból, nem belekényelmesedni egy adott szituációba” – árulta el.

Katára pillantva egyébként mindenki egy törékeny, érzékeny nőt lát, ezért felmerült bennünk a kérdés, vajon ő a rendezés során vagy akár a magánéletben mennyire szereti, ha nála van az irányítás és kontroll alatt tarthatja a dolgokat.

„Én azt vallom, ha már a film előkészítésekor mindent jól összeállítunk, akkor flottul megy majd a munka a forgatáson. Persze mindig akadnak nem várt események, de ott van egy teljes csapat, hogy ezeket a helyzeteket megoldja. Természetesen a végső döntés az enyém, de összességében szeretem, ha jó hangulatban telik a munka„ – nyilatkozta lapunknak a sokoldalú színésznő.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?