SHOWBIZ

Keresztes Ildikó és Radics Gigi is filmzenéket énekel

A legjobb filmslágerek csendülnek fel szimfonikus zenekari hangzással a Margitszigeten

Vannak slágerek, amelyekre nemcsak automatikusan dalra fakadunk és felhangosítjuk a rádiót, hanem a legemlékezetesebb filmjelenetek is azonnal eszünkbe jutnak.

Ugye, emlékeznek a hajóorrban széttárt karral álló Kate Winslet és Leonardo DiCaprio jelenetére Celine Dion híres dalával?

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad immár 6 éve minden nyáron egy estére az ország legnagyobb kertmozijává változik egy lenyűgöző szimfonikus filmzene koncert erejéig.

Idén, július 9-én, vasárnap este, a legnagyobb filmslágerek csendülnek fel olyan népszerű magyar sztárelőadók közreműködésével, mint Keresztes Ildikó, Radics Gigi, Polyák Lilla, Homonnay Zsolt, Serbán Attila és Szabó Ádám.

A dalok alatt természetesen óriás kivetítőn élvezhetjük az adott mozifilmekből összeállított képsorokat.

A Szabad Tér Színház produkciójában a Fugato Orchestra szimfonikus zenekar mellett közreműködik a Talamba ütőegyüttes és a Swing a la Django.

A The Best Filmusic Songs című koncerten a hetvenes, nyolcvanas és kilencvenes évek legmenőbb slágerei lesznek hallhatók új, az előadás számára készült hangszerelésben.

A program egyelőre még nem nyilvános, de ízelítőül a szervezők elárultak néhány érdekességet olyan dalokról, amelyek biztosan felhangoznak majd a margitszigeti koncerten.

Ray: Hit the Road Jack

Ray Charles ikonkius Hit the Road Jack című dala számtalan filmben tűnik fel: legutóbb a szabadszájú Deadpool egyik jelenetében bukkant fel, de természetesen szerepel a Ray című filmben is – ezért a filmért kapott Oscar-díjat az énekest alakító Jamie Foxx. Érdekesség, hogy ezt a dalt valójában nem is Ray Charles írta, hanem egy Percy Mayfield nevű gitáros, aki a cappella demón küldte el egy producernek a felvételt. A dalt több énekes is feldolgozta, sláger mégis Ray Charles verziójából lett – ebben az énekes mellett fontos szerepe volt Margie Hendricks vokalistának is, aki tulajdonképpen a dal nagy részét énekli.

 

Flashdance: Maniac

A „mániákusan” gyakorló Jennifer Beals a Flashdance hőse, de az edzése semmit sem érne a vagány dal nélkül – amely azonban szinte véletlenül került a filmbe és eredetileg egy teljesen más mozi inspirálta. A dalszerző Michael Sembello és a szövegiró Dennis Matkosky azután írta meg, hogy az utóbbi látta William Lustig Maniac című filmjét, ami egy sorozatgyilkosról szól. Phil Ramone producer ötlete volt, hogy ez a dal egy átírt szöveggel (a mánia a táncőrületre és nem az elmebetegségre utal) beférne a Flashdance soundtrackjére – a többi történelem.

 

 

Bővebb információ és online jegyvásárlás: www.szabadter.hu

 

És ezeket olvastad már?