SHOWBIZ

Izgalmas portréfilmet vetítenek Ákosról péntek este

December 28-án az M5 kulturális csatornán mutatják be az Ákos 50 címû portréfilmet, amiben zenésztársak is megszólalnak.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Kovács Ákos Kossuth-díjas magyar énekes 50. születésnapja alkalmából a közmédia különleges beszélgetést készített.

Az Ákos 50 című portréműsor december 28-án, pénteken este kilenc órakor lesz látható az M5 csatornán.

„Kovács Ákossal Csizmár Edina beszélgetett és az exkluzív interjúban őszintén beszélt családról, hitről, irodalomról és nem utolsó sorban zenei pályájáról” - hangzott el az M1 aktuális csatorna múlt keddi műsorában.

Csizmár Edina, az M5 vezető szerkesztője elmondta: szerette volna megmutatni Kovács Ákos alkotói sokoldalúságát - hiszen a zene mellett az irodalom és a filmkészítés is középpontban van az életében -, továbbá az emberi arcát is.

Mint mondta, végigkísérték az Ákos 50 koncertsorozatot a Müpában tartott nyitókoncerttől kezdve az Erkel Színházon át, de ott voltak a VOLT Fesztiválon vagy a győri koncerten is.

A zenész stúdiójába is bepillanthattak és az Arany-est kapcsán elkísérték például a Nemzeti Színházba.

Elmondta, hogy a filmben megszólalnak a zenésztársak, továbbá Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója és Blaskó Péter színművész is, akivel az Arany-est alkalmával dolgozott együtt.

Csizmár Edina hozzátette: a filmből kiderül, hogyan és mikor találkozott a zenész az irodalommal, mikor szerette meg például Krúdy világát.

Mint mondta, a kezdetektől napjainkig végigkísérik Ákos zenei pályáját, és a klipek készítésének folyamatába is betekintést nyerhetnek a nézők.

A filmben arról is beszél a zenész, hogy hogyan éli meg a sikert, amely mindig újabb és újabb kihívások felé viszi - mondta a portréműsor egyik készítője.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?