SHOWBIZ

Ismert nevek csapnak össze A Dal 2020-ban, vajon ki jut tovább?

Tíz produkció látható szombaton A Dal 2020 első adásában.
címkék:
  • Szerző: Doris

A három válogatóból összesen tizennyolc produkció jut a két elődöntőbe, ezekből nyolc előadó kerül a március 7-i döntőbe.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTVA

A összegyűjtötte a legizgalmasabb információkat az első elődöntő résztvevőiről!

Fatal Error

Fotó: MTVA

A metál rajongóinak legnagyobb örömére idén is viszontláthatjuk A Dal színpadán a Fatal Error nevű bandát, amelynek tagjai a tavalyi kirobbanó siker után úgy döntöttek, 2020-ban is szerencsét próbálnak. A zenekar idén a Néma című szerzeménnyel jutott A Dal 2020 legjobb harminc előadója közé. A fiúk az elmúlt években szinte valamennyi hazai fesztivál színpadán felléptek, majd 2019-ben újabb lemezzel örvendeztették meg a műfaj szerelmeseit, ami a Halandó címet kapta. Vajon idén is felszántják a színpadot?

Horus x Marcus ft. Fekete Bori

Fotó: MTVA

A hiphop zene képviseletében színpadra lépő Horus X Marcus formáció Nagy Teodóra hegedű játékával és Fekete Bori lenyűgöző hangjával kiegészülve mutatja meg A Dal 2020 közönségének, hogy mit is jelent az a bizonyos folkrap.

Varga Szabolcs

Fotó: MTVA

A fiatal tehetség a színház világából kilépve áll majd a világot jelentő deszkákra, hogy A Dal 2020 színpadán bebizonyítsa, helye van az ország zenei krémjében. A legjobb harminc közé válogatott „Pillanat” című dalával Szabolcs saját gondolatait ismerheti majd meg a közönség, hiszen a dalszöveg is az ő érdeme.

YA OU

Fotó: Facebook

Feng Ya Ou Ferenc neve mindenki számára ismerősen cseng, a fiatal énekes ugyanis tavaly második lett a TV2 tehetségkutatójában, a Sztárban Sztár leszek!-ben. Versenydalát, a Légy valaki másnak című szerzeményt egy szerelmi csalódás ihlette. A fiatal énekes nem először áll A Dal színpadán, 2016-ban a ByTheWay nevű zenekarával a Free To Fly című szerzeményükkel a középdöntőig jutottak és vokalistaként azóta többször is szerepelt, de Ya Ou most szólistaként tér vissza a műsorba. Bár dala egy csalódásról szól, az énekes néhány hónapja boldog párkapcsolatban él a Sztárban Sztár leszek! győztesével, Békefi Viktóriával.

Pál Dénes

Fotó: MTVA

Pál Dénes rutinos versenyzőnek számít A Dalban. Kétszer is eljutott már a döntőig. Az énekes 2013-ban megnyerte egy kereskedelmi televízió tehetségkutató versenyét, ezt követően Agárdi Szilviával duettet énekelve indultak A Dal 2013 című műsorban, a Szíveddel láss című dallal, mellyel a verseny döntőjéig jutottak el. Egy évvel később az énekes ismét bekerült A Dal 2014 döntőjébe Brave New World című dalával. Idén Molnár Tamással dolgozott együtt, ő írta a dalát, ami a Készen állsz címet kapta. Vajon ő is készen áll a megmérettetésre?

Muriel

Fotó: MTVA

A Muriel zenekar 2013-ban alakult, 2014 végén jelent meg cím nélküli első nagylemezük, amit 2016-ban követett a Fountain Of Fun című második. Az akkoriban roots-pop-rock zenét játszó, négytagú együttes volt már a 30Y, a Kiscsillag és a The Carbonfools vendége, szerepeltek a húsz éves Ganxsta Zolee és a Kartel tribute lemezén, illetve az MR2 Akusztik című műsorban is adtak magas színvonalú koncertet. A formáció két tagja lép A Dal 2020 színpadára, Jobbágy Bence és Méhes Adrián. Bence zeneszerzőként, előadóként és hangtechnikusként is közreműködik, Adrián énekes, zeneszerző és szövegíró is egyben. Az eredetiséget és az ösztönösséget tartják fő céljuknak. A Dal 2020 legjobb harminc dala közé a „Kávés” című felvétellel jutottak.

Nagy Bogi

Fotó: MTVA

Maradok – ez a címe annak a zeneszámnak, amivel Nagy Bogi bekerült A Dal 2020 legjobb 30 produkciója közé. A fiatal énekesnő nem először áll A Dal színpadán. Tavaly egészen a fináléig szárnyalt a Holnap című zeneszámmal, amelyet kiemelt szerzője, Molnár Ferenc Caramel írt. A Dal 2020 legjobb 30 produkciója közé ismét az ő szerzeményével jutott be.

Nagy Bogit nagyon fiatalon ismerhette meg a közönség, mindössze 13 éves volt, amikor bekerült Az ének iskolája című műsorba. 2017-ben a Sztárban Sztár +1 kicsi műsorban ismerkedett meg Varga Szabolccsal, akivel azóta is egy párt alkotnak. Karrierje első mérföldkövét A Dal 2019 hozta meg számára, ahol egyből a négy legjobb között végzett a Holnap című produkciójával.

Zaporozsec

Fotó: MTVA

Találj rám – ez a címe a pop-rock hangzást képviselő Zaporozsec fülbemászó dalának, amellyel a szentgotthárdi zenekar bejutott A Dal 2020 élő show-jába. A zenekart Varga Bence, Papp Dávid, Hoffmann Máté és Balaton Gergely alkotják. A fiúk 2004-ben egy focimeccs közben határozták el, hogy zenekart alapítanak. Kezdetben a formáció neve G.birds volt, ám egy rosszul sikerült tehetségkutatós szereplésük miatt megváltoztatták a zenekar nevét, így lettek Zaporozsec. A zenei világukat színvonalas stúdiófelvételek, igényes hangszerelés, és aktuális mondanivaló jellemzi. A Dal 2020 legjobb harminc dala közé válogatott daluk szerzője Varga Bence.

HolyChicks

Fotó: MTVA

Első alkalommal köszönthetjük A Dal színpadán a pop-rock zenét játszó, csak csajokból álló HolyChicks zenekart, akik a saját szerzeményű Pillangóhatás című dallal jutottak A Dal 2020 legjobb harminc előadója közé. A zenekar tagjai Hunyadkürti Éva, Tiszai Vivien, Seprényi Fanni és Lahucsky Krisztina. A lányok most ország-világ előtt fogják bebizonyítani, hogy a rock ’n roll nem kizárólag a férfiak műfaja!

Talk2night

Fotó: MTVA

A Talk2Night idén A Dal 2020 színpadán ünnepli az első születésnapját, hiszen a fiatal zenészek 2019 januárjában döntöttek úgy, hogy összeállnak és együtt próbálnak szerencsét a popzenei életben. A közös munka ütemét Kocsis Máté adja a dobok mögül, a formáció billentyűse Wagner Emil, Varga Gergely fiatal kora óta nyúzza a gitár húrjait, a basszusgitár virtuóza pedig Szász Csaba. A fiúk évekig játszottak együtt a Wellhello zenekaraként, így a saját együttesük megalapításakor már összeszokott csapatként köszöntötték énekesként Vavra Bencét. Bence popzenei karrierje 2013-ban vette kezdetét, amikor a ByTheWay nevű zenekarával második helyezést ért el egy televíziós tehetségkutató műsorban. Három évvel később elnyerték A Dal 2016 Akusztik Díját. A formáció felbomlása után szólóban folytatta a munkát „Ceasefire X” néven, így A Dal 2018-ban az elődöntőig, majd a tavalyi évben „Szótlanság” című dalával egészen a döntőig menetelt.

 

 

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?