SHOWBIZ

Így nyaralt feleségével a legendás magyar színész

Lukács Sándor idén is, mint már évek óta, visszatért Marbellára.
  • Szerző: Ripost

Feleségével és barátaival töltöttek el két boldog hetet. A Vígszínház Kossuth-díjas művésze, Lukács Sándor lebarnulva és jó hangulatban nyilatkozott spanyolországi élményeiről.

 

Hosszú és nehéz szezon áll előttem, ilyenkor igencsak szükség van a feltöltődésre

– mesélte a %%-nak a színművész. -  Andalúzia gyönyörű hely, hiába jártunk már itt többször, de nem lehet megunni. Bár meleg van, de sohasem párás és fülledt. A tengerről érkező friss levegőtől pedig mindig tiszta az idő. Az elmúlt években már alaposan bejártuk a vidéket Malagától Gibraltárig, csodálatos helyeken jártunk. Sevillában még egy tüzes hangulatú flamenco-produkciót is láttunk. Amit még nagyon szeretünk ezen a vidéken, hogy az emberek kedvesek, a vendéglőkben pedig a tenger gyümölcsei csábítottak el minket. "

Lukács Sándort arról is kérdeztük: máshol is járt-e ezen a nyáron.

"Igen, májusban szerencsém volt: színházi elfoglaltságaim úgy alakultak, hogy négy napot Törökországban tölthettem - válaszolta a legendás művész. - Az egykori oszmán birodalom legendás fővárosát, Isztambult látogattuk meg. Végigjártuk a nevezetességeket, a legszebb mecsetektől a fergeteges hangulatú bazárokig. A törökök szeretik a magyarokat, sokan a testvérüknek tekintenek bennünket. Vásárlásaink  alkalmával lelkesen konstatálták, hogy Budapestről érkeztünk. Finom falatokból persze itt sem volt hiány. Imádtuk  a kuzut, a rendkívül ízletes török báránysültet. Természetesen hajókáztunk a Boszporuszon is, ahol Európa és Ázsia legközelebb van egymáshoz. Itt eszembe jutott, hogy a másik szorost, a Gibraltárit, mely Európa és Afrika partjait köti össze, majd egy hónap múlva fogom látni, és tényleg így lett."

Augusztusban filmet forgat

Lukács Sándor szerepet kapott a Béres-csepp feltalálójáról, Béres Józsefről. De nem fog unatkozni a szeptemberben induló évadban sem.

"Egy négy részes film készül róla, a napokban zajlanak a forgatások. A következő színházi évadban Chaplin híres filmjének , a Diktátor-nak színpadi változatában játszom a Vígben, majd egy Ibsen dráma, a John Gabriel Borkman következik a Pesti Színházban. Télen meghívott a Veszprémi Petőfi Színház, ahol Moliére Tartuffe-jében Orgon szerepét játszhatom el. Tavasszal pedig a Vígszínház Stúdiójában Kertész Imre Kaddisát fogom előadni."

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?