SHOWBIZ

Idén először adták át az életműdíjakat, íme a díjazott művészek

Így vették az elismerést a mûvészek a Magyar Filmhét nyitóestjén.
  • Szerző: Doris

Nagyszabású gálával kezdődött meg az 5. Magyar Filmhét, hétfő este a Corvin moziban.

Az eseményen idén először életműdíjakat is odaítéltek, a Magyar Filmakadémia öt művész munkáját részesítette elismerésben. Venczel Vera, Bodrogi Gyula, Andorai Péter, Koncz Gábor és Bánsági Ildikó voltak azok, akik idén megkapták a díjakat.

Novák Emil, a Magyar Filmakadémia Egyesület ügyvezető elnöke elmondta: az elmúlt öt év alatt nemcsak gazdaságilag vált sikeressé a magyar filmipar, de művészileg is kiemelkedő alkotások jöttek létre. Az elnök a januárban elhunyt Andy Vajnát is méltatta.

Venczel Vera könnyes szemmel vette át a díjat kollégájától és régi jó barátjától, Kovács Istvántól, akivel több filmben is legendás párost alkotott. Bánsági Ildikó, az első díjazott is nagyon meghatódott, Bodrogi Gyula pedig elmondta: nincs nála boldogabb ember a világon.

Koncz Gábor az elmúlt években több operáción is átesett gerincsérve miatt, ezért még mindig bottal jár, de így is remek hangulatú beszédet mondott. Andorai Péter betegsége miatt nem tudott részt venni a gálán, fia, ifjabb Andorai Péter vette át helyette a nívós szakmai elismerést.

A képek megtekintéséért kattints a fenti galériára!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?