SHOWBIZ

Hatalmas botrány a Trónok harca körül

Óriási botrányt kavart a Trónok harca legutóbbi epizódja. Az egyik jelenetben olyan durva szexuális erőszakot ábrázolnak, amitől még a legnagyobb rajongók haja is az égnek állt.
  • Szerző: Ripost

Ha valaki olvasta a könyvet, vagy látta bármelyik epizódot, az tudja, hogy a Trónok harca nem egy lányregény. A szövevényes történetet annyi szex és erőszak fűszerezi, hogy az komoly lelki sebeket okozhat annak, aki a Barátok közthöz van szokva.

A legutóbbi rész azonban még a legnagyobb Trónok harca rajongókat is kiakasztotta, és a nézők valósággal tüntetnek a széria ellen az interneten.

Vigyázat! SPOILER következik, csak saját felelősségre lapozz!


Az ötödik évad hatodik epizódjában Sansa Stark feleségül ment a sorozat legnagyobb szadistájához, Ramsay Boltonhoz, aki bizony nem finomkodta el a nászéjszakát, és rendkívül brutális módon megerőszakolta újdonsült nejét. Mindezt végig kellett néznie rabszolgájának is, aki történetesen az asszony gyerekkori jó barátja.

A jelenetsor olyan csontig hatolóan kegyetlen, hogy sokan el sem hitték, ilyen képernyőre kerülhet. A közösségi oldalakon több ezer olyan kommentet és bejegyzést látni, amiben a sorozat készítőit szidják. Jelentős százalékuk pedig meg is fogadta, hogy soha többet nem néz Trónok harcát. Szóval óriási a botrány, és ha a világ többi részén is hasonló felháborodás övezi a premiert, akkor komoly gondban lehet az HBO.

A Trónok harca ugyanis a legnagyobb zászlóvivője a csatornának, és nemzetközi szinten hatalmas bevételt hozott. Szóval a saját pénzükkel játszanak, amikor a nézők tűrőképességének határait feszegetik.

A Sansát alakító Sophie Turner egyébként a jelenettel kapcsolatban elmondta, kicsit összeszorult a gyomra, amikor elolvasta a forgatókönyvet, de aztán egyre jobban kezdett neki tetszeni ez a fordulat.

Úgy tűnik megbékélt a gondolattal, hogy az általa játszott karaktert mind fizikálisan, mind lelkileg meggyalázták.

És ezeket olvastad már?