SHOWBIZ

Hatalmas bejelentés: világhírű zenekar látogat Budapestre

Október 25-én Budapesten, a Kongresszusi Központban lép fel a Grammy-díjra jelölt, eddig több mint tízmillió lemezt eladó Celtic Woman.
  • Szerző: ripost

Október 25-én Budapesten, a Kongresszusi Központban lép fel a Grammy-díjra jelölt, eddig több mint tízmillió lemezt eladó Celtic Woman. A szenzációs négyes Bill Clintonnak és Barack Obamának is énekelt már, Magyarországra másodjára hozzák el az ír népzenére, világslágerekre és látványos show-műsorra épülő produkciójukat.  A csapat egyik tagja, Tara McNeil, már alig várja, hogy hazánkba érkezzen, imádja a magyar kultúrát, és a fővárosért is odáig van.

"Előadtam már egy magyar táncot, a csárdást és imádtam! Úgy érzem sok a hasonlóság a csárdás és a mi táncaink között, remek lenne látni, ahogy ír táncosok magyar népzenére mozognak. Az ír és a magyar népzene hegedűjátéka nagyon sokban hasonlít, ugyanazok a díszítések, fordítások, vágások találhatóak meg mindkettőben. A magyar zenét is éppen olyan szenvedélyesnek érzem, mint a miénket"- mondta a hegedűvirtuóz Tara McNeil, majd azt is elárulta, mi fogta meg igazán Budapestben.

Elmentem futni egy városi parkba és lenyűgözött a gyönyörű építészet. Szívesen maradtam volna még pár napig, hogy felfedezzem ezeket az elképesztő épületeket.

Imádtam a közönséget is, alig várom, hogy ismét nekik játszhassak" - árulta el Tara.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?