SHOWBIZ

Ez a tíz versenyző mérkőzik meg A Dal szombati élő adásában!

A Dal 2017 hat héten át tartó versenyében idén is harminc produkció küzd a végső győzelemért.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Kiderült, melyik lesz a harminc produkció közül az első tíz, amelyet már most szombaton, január 14-én, A Dal 2017 első élő válogatójában meghallgathatunk.

A produkciót a Duna Televízió közvetíti élőben, 19.30-tól. 

Az első válogatáson Benji a Karcok, Calidora a Glory, Csondor Kata a Create, Henderson Dávid a White Shadows, a Leander Kills az Élet, a Rocktenors az Õsz, a Roma Soul a Nyitva a ház, Singh Viki a Rain, a Spoon21 a Deák, a The Wings pedig a Mint a hurrikán című számmal lép fel.

A további válogatók január 21-én és január 28-án lesznek, ezután a harminc énekesből tizennyolcat választ ki a közönség és a zsűri, ők február 4-én és 11-én mérhetik össze tudásukat. A február 18-i döntőben már csak nyolc énekes marad, közülük kerül ki az az egy szerencsés, aki tavasszal kiutazhat majd az Eurovízióra.

A produkció igyekszik díjazni az igényes és kreatív munkát, ennek érdekében számos díjat fognak kiosztani a versenyzők között, köztük a legjobb dalszöveget és A Dal felfedezettje címet.

Az online Akusztik Dalverseny nyertese pedig a Petőfi Akusztik koncertlehetőségen túl felléphet a 2017-es VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján a Petőfi Zenei Díjátadó színpadán.

A zsűri összetételében apró változás lesz az elmúlt évhez képest: Zséda, Frenreisz Károly és Both Miklós mellé idén Molnár Ferenc Caramel csatlakozik. A jó hangulatról a két műsorvezető, Tatár Csilla és Harsányi Levente gondoskodik majd.

A nézők számára a szavazás is sokkal egyszerűbb lesz, mint eddig. A Médiaklikk Plusz nevű applikációt letöltve, Facebookos regisztrációval könnyedén voksolhat bárki a kedvencére.

A Dal 2017 kezdetétől a végéig nyomon követhetjük a versenyzők adatlapjain keresztül azt, hogy állnak A Dalban.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Tiramisu-variációk karácsonyra
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?