SHOWBIZ

Erős lesz a mezőny A Dal harmadik válogatójában

Tudj meg többet a versenyzőkről. A szom­bati adás­ban újabb tíz dal száll majd versenybe a to­vább­ju­tá­sért!
  • Szerző: Ripost

Szombat este ismét erős lesz a mezőny A Dal színpadán! Újabb tíz dalt hallhatnak a nézők, de csak hat juthat tovább. A szombati válogató adás után összesen tizennyolcan kerülnek a két elődöntőbe, melyek február 10-én és 17-én lesznek láthatóak a Duna Televízióban. A február 24-i döntőbe már csak nyolcan jutnak tovább, és közülük kerül ki A Dal 2018 nyertese, aki Magyarországot képviselheti Portugáliában. 

#yeahla ft. Eszes Viki: 1 Szó Mint 100 - Hallgass bele a dalba!

A páros 2014-ben ismerkedett meg egy fellépésen, a Ghymes ünnepi műsorán léptek együtt színpadra: #yeahla szaxofonosként, Viki pedig énekesként. A Dalban az 1 Szó Mint 100 című slágerrel indulnak.

Andy Roll: Turn the lights on - Hallgass bele a dalba!

Andy Roll Nagyváradon született. Az éneklés mellett zeneszerzőként, szövegíróként és producerként is tevékenykedik. Zenei tanulmányait a nagyváradi Fracisc Hubik Népművészeti Iskolában kezdte. A műsorban a Turn the lights on című dallal száll versenybe.

Ham ko ham: Bármerre jársz - Hallgass bele a dalba!

A Ham ko ham, azaz a - Vagyunk, akik vagyunk - zenekar autentikus cigányzenét játszik. A négytagú társulat korábban már más műsorban is megmutatta tehetségét. Rézműves Márkó, Rétháti Salamon, Balázs Levente és Ábri Csaba Bármerre jársz című dalukkal indulnak a versenyen. 

Gulyás Roland: H Y P N O T I Z E D - Hallgass bele a dalba!

Gulyás Roland Sátoraljaújhelyen született. Bár még csak 20 éves, nem mindennapi sikereket tudhat maga mögött. Az énekes egy tehetségkutatóban tűnt fel, és most felvételével szeretné hipnotizálni a közönséget, hogy tovább juthasson A Dal elődöntőjébe. 

Horváth Cintia & Balogh Tomi: Journey (Break Your Chains) - Hallgass bele a dalba!

Horváth Cintia és Balogh Tomi A Dal 2018-ban indított szerzeményükkel egy különleges utazásra hívják a zenekedvelőket. Cintia 6 évesen kezdte zenei tanulmányait, Tamás pedig Junior Príma Díjas zongorista. A versenyen Journey (Break Your Chains) című dalukkal indulnak.

Horváth Tamás: Meggyfa - Hallgass bele a dalba!

Az énekes 2009-ben tűnt fel először egy tehetségkutató műsorban, majd nem sokkal később kiadta élete első saját lemezét. Tamás azóta a magyar zenei élet aktív tagja. Most egy saját szerzeményével, a Meggyfa című dallal száll versenybe. 

Szőke Nikoletta, Kökény Attila, Szakcsi Lakatos Róbert: Életre kel - Hallgass bele a dalba!

Szőke Nikoletta, Kökény Attila és Szakcsi Lakatos Róbert már régóta ismerik egymást, de most zenélnek először együtt. A Dal 2018 színpadán az „Életre kel" című felvétellel jutottak a legjobb harminc produkció közé, melynek zeneszerzője Szakcsi Lakatos Róbert, a szöveget pedig Müller Péter Sziámi írta. 

Maszkura és a Tücsökraj: Nagybetűs szavak - Hallgass bele a dalba!

A Tücsökraj énekes-harmonikása, Bíró Szabolcs, azaz Maszkura Marosvásárhelyen született, 13 évvel ezelőtt költözött Budapestre. A zenekar most múlt tíz éves, eddig hat lemezük jelent meg. A  Dal 2018-ban a Nagybetűs szavak című számmal indulnak. 

Nova Prospect: Vigyázó - Hallgass bele a dalba!

A Nova Prospect 2007. április 1-jén alakult Kecskeméten. A zenekar 2 nagylemezzel és 6 videoklippel rendelkezik. A10 éves Nova Prospect a néha popos beütésű, helyenként progresszív elemeket is tartalmazó modern rockzenéjével mára stabil státuszt vívott ki magának a női frontemberrel kiálló underground zenekarok között. 

Tolvai Reni: Crack My Code - Hallgass bele a dalba!

Tolvai Reni Nagyváradon született és már gyerekkora óta énekel. Nevét 2010-ben egy tehetségkutató versenyben ismerte meg az ország. Reni számára A Dal színpada egyáltalán nem ismeretlen, hiszen 2012-ben is már versenyzett a műsorban. A Dalban idén Crack My Code című számával indul. 

És ezeket olvastad már?