SHOWBIZ

Elkészült a Szabó Győző drogos múltját feldolgozó film

Októbertől a mozikban Herendi Gábor legújabb filmje, a Toxikoma, amely Szabó Győző legkeményebb időszakát viszi vászonra.
  • Szerző: Ripost

A Toxikoma című könyv egy vidékről a fővárosba felkerült fiatalember életének legnehezebb éveit eleveníti fel, egy hosszú évekig tartó drogos zuhanást. Győző, aki Budapestre kerülve volt pincér, grafikus, játékkészítő, és bár színészetet nem tanult, belecsöppen a színészvilág forgatagába is. Bekerül egy vad, végtelennek tűnő heroinspirálba, melynek végén minden szétesik körülötte, család, munka, jövő, de végül elvonókúrára megy. Itt találkozik az ismert pszichiáterrel, Csernus doktorral. A film döntően a két domináns férfi között a pszichiátrián zajló ego harcot mutatja be.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Toxikoma

Két „nagyvad”, Csernus doki és Győző küzd meg egymással a filmben: mindketten erősek, lázadók, és hatalmas teljesítménykényszer hajtja őket előre. Minden másban viszont tökéletes ellentétei egymásnak” – meséli Illés Gabriella, a film producere, aki elmondta, ha a járványhelyzet engedi, október 22-től már a mozikba kerül a Toxikoma.

Mások mellett a Kincsem és a Valami Amerika-trilógia rendezője elmondta, hogy ezzel a filmmel új vizekre evezett, de miután a valós történetet testközelből élte át, hiszen Szabó Győző gyógyulása a Valami Amerika sikerének záloga is volt, nem volt kérdés, hogy elvállalja a rendezést.

Nagyon élveztem csinálni. Nekem ez a műfaj újdonság, az én repertoáromban ilyen film nincs és már a forgatás közben is éreztem, hogy ebből valami jó fog kisülni”mondja Herendi, aki a történet hátterét megvilágítva elmesélte azt is, hogy annak idején, a Valami Amerika forgatására Szabó Győző anyaszínháza csak akkor engedte el a színészt, ha előtte bevonul az elvonóra és végigcsinálja a terápiát, amit már évek óta halogat.

“A Toxikoma tehát, ha műfajában nem is, de szerves előzményként közvetlenül kapcsolódik a Valami Amerikához” – mondja a rendező.

Az új film tehát várhatóan októbertől a mozikban is látható és a rendezőt idézve:Ez a film akkor jó, ha a színészek jók. És szerintem ők parádésak. Nem feltétlenül sztárparádéban gondolkodtunk, hanem ígéretes fiatal tehetségeket kerestünk a szerepekre.”

Így lett, hogy Szabó Győzőt Molnár Áron és Csernus doktort Bányai Kelemen Barna, Kaszás Attila-díjas színész alakítja. Éva nővért, a női főszereplőt pedig Török-Illyés Orsolya, a hazai színjátszás egyik legnagyobb tehetsége formálja meg.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?