SHOWBIZ

Eredeti filmes relikviákra lehet licitálni Magyarországon

Egyeseknek nagyon boldog lesz az idei év vége, ráadásul a győztes licitálók nem csak filmes relikviákkal, de a jótékonykodás érzésével is gazdagodnak.
  • Szerző: Doris

A Baptista Szeretetszolgálat országos Cipősdoboz Akciója 18. éve segíti a hátrányos helyzetű gyermekeket karácsonyi ajándékdobozok gyűjtésével és a gyermekekhez való eljuttatásával, boldogabbá téve számukra a karácsonyt. Sajnos sok esetben ez az egyetlen ajándék, ami a karácsonyfájuk alá kerül. Ehhez járul most hozzá a MEGAFILM produkció kincseivel, a Dobó Kata rendezte El a kezekkel a Papámtól! című családi mozifilm főszereplőinek gyönyörű ruháival, az elismert jelmeztervező, Bárdosi Ibolya munkáival.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Elárverezik Dobó Kata mesefilmjének ruháit – Mutatjuk, hol lehet licitálni

Fotó: MEGAFILM

„Már régóta szerettem volna meséhez tervezni, ez volt az első! A mese, mint műfaj tág lehetőségeket adott a tervezésre, nem kötötte a kezem egyetlen korszak sem. Ismertem a szereplőket, így a ruháikat konkrétan rájuk tervezhettem. Az anyagok Olaszországból, Németországból és itthonról származnak, a ruhák hónapokig készültek egy külön erre a célra létrehozott jelmezbázison” – meséli a Metropolnak Bárdosi Ibolya, tervező.

Megvehető a Csobot Adél által viselt menyasszonyi ruha, ami Eszter karakteréhez kötődik. „Ezt a ruhát a 60-as évek rövid menyasszonyi ruhái ihlették, a kézzel ráapplikált rengeteg apró virág Eszter lágy nőiességét hangsúlyozza”– mondja Bárdosi Ibolya.

Fotó: MEGAFILM

A Pálmai Anna által a makulátlanul elegáns, ármányos és ízig-vérig elszánt Viola szerepében viselt különleges ruha is elvihető.
„Viola sziluettjét az 50-es évek ruhái ihlették, modern elemekkel ötvözve. Az ő esetében kontrasztos anyagokat és színeket használtam, hegyes-szurkálódós karaktere a ruhái formavilágában is visszaköszön.”

Fotó: MEGAFILM

A Gubás Gabi által a bölcs és tapasztalt Kamilla szerepében viselt látványos kosztüm a XIX. század végét idézi, a Marczinka Bori által viselt, cserfes és bátor Dorka ikonikus, egyedi ruháit a a játékos, kicsit futurisztikus formák határozzák meg.

Fotó: MEGAFILM

Licitálj a ruhákra ITT november 29. és december 31. között és szerezz magadnak örömet egy kivételes, gyűjtői darabbal, amivel egyúttal egy egész csapat kisgyereknek teheted szebbé az ünnepeit! Az aukció teljes bevételét a Baptista Szeretetszolgálat kapja.

Dobó Kata El a kezekkel a Papámtól! című családi mesefilmje december 9-én kerül a mozikba, s a produkció rendezője és szereplői beálltak a Cipősdoboz Kampányt népszerűsítő „dobozolók” sorába. Mi több, most egy jótékonysági aukcióval igyekeznek még több gyermek arcára mosolyt csalni.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?