SHOWBIZ

Dagad a botrány, Majkát gúnyolja a Fonogram-díjas rapper

Soha nem látott háború robbant ki a magyar zenei díjátadó után.
  • Szerző: Ripost

A hazai zenészvilágban eddig nem látott botránnyá fajult Majka és a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) közötti nézeteltérés.

Ahogy arról a %% is beszámolt, a rapper és zenésztársai üres kézzel távoztak a MAHASZ szervezte múlt csütörtöki Fonogram-gáláról, pedig korábban jó esélyekkel várták a díjátadót. 

A Las Vegasban tartózkodó Majka ezután a közösségi oldalán fakadt ki, amelyre Szűts László, a MAHASZ elnöke a Blikken keresztül reagált: nem értette a rapper kirohanását, amit nem is tartott túl elegánsnak. Ez azonban csak olaj volt a tűzre, Majka ugyanis ismét billentyűzetet ragadott. 

„Nyafogásnak tűnik, hogy elmondom az igazat? Innen meg getziségnek, hogy ti nem vagytok sem objektívek, sem szakmaiak” – kezdte Szűtsnek címzett bejegyzését Majka.  

„Nem bántana a dolog, ha nem a legrangosabb zenei díjnak lenne pozicionálva ez a díj. Féltékenység, rossz szájíz, irigység, harag, szomszéd fűje, de leginkább a megtehetem, megteszem, és leszarom, mit gondolnak díj estéje lett. Gratulálok. Legközelebb legalább tedd meg azt a szívességet, hogy nem rabolod az időmet felesleges kamu jópofizással, mert lehet, hogy nálatok ez egy bevált és működő módszer, én viszont maradok egy ilyen egyszerű f.sz, aki ugyan lehet rossz politikus, de legalább őszinte, és nem is akarok veled/veletek látszat jóban lenni” – írta dühösen a rapper.

A Blikk elérte Majkát, aki kijelentette: többet nem kíván hozzátenni, de minden szavát fenntartja. Válaszából érezhető volt, hogy még órákkal a poszt megírása után sem csillapodott a dühe. A lap ismét megkereste Szűts Lászlót, aki szerint az ügy mostanra túllépett egy határt.

„Értem, hogy valaki nem örül annak, hogy nem nyert, bár véleményem szerint nem örülni nem túl elegáns, hiszen a Fonogram egy szakmai díj, és valószínűleg ő is kapott szavazatokat. Ennél többet nem akarok foglalkozni ezzel a témával" – mondta az elnök.

Megkeresték a Fonogram-díj nyertesét, Krúbit, azaz Horváth Krisztiánt, de a menedzserén keresztül azt üzente, nem kíván hozzátenni semmit. Közösségi oldalán viszont kirakott egy rendkívül gúnyos posztot, amelyen Majkát és magát szerelmespárként ábrázolta. 

A Fonogram-díjat odaítélő zsűriből Bali Dániel basszusgitáros a Blikknek elmondta, Majkáéknak nem rap, hanem pop kategóriában kellett volna jelölni a dalukat, mert előbbiben Krúbi dala jobb volt. 

„Csak azt sajnálom, hogy most ránk vetíti ki ezt az önigazolási igényét, mintha minden ellen esküdne fel, miközben tényleg csak arról van szó, hogy a többségünk úgy ítélte meg, hogy szüksége volt az itthoni rap-hiphop életnek egy olyan lemezre, mint a Nehézlábérzés, és ezt a véleményemet tartom is. Felőlem leülhetnénk egy asztalhoz, (...) de eleve mindenkire rásütött egy bélyeget, csak azért, hogy az emberek megnyugtassák a lelkiismeretét – írta a zsűritag.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?